Αστέρας Τρίπολης: Ζητείται το γκολ και η τύχη!

Ο Αστέρας Τρίπολης προετοιμάζεται για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Σάββας Παντελίδης ψάχνει να βρει λύση στο θέμα της επιθετικής ξηρασίας που παρατηρήθηκε στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Αστέρας Τρίπολης: Ζητείται το γκολ και η τύχη!

Φυσικά και οι αγώνες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα, αφού οι δύο ομάδες είναι εκ των διεκδικητριών του τίτλου. Ο Αστέρας Τρίπολης όμως κόντραρε στα ίσια και τους δύο αντιπάλους του και έχασε και τους δύο αγώνες από πέναλτι τα οποία αμφισβητήθηκαν έντονα.

Ας δούμε όμως τα παραπάνω πιο αναλυτικά:

Στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής στην Τούμπα οι Αρκάδες είχαν δέκα τελικές προσπάθειες, έναντι έντεκα του γηπεδούχου ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Παντελίδη είχαν δέκα λάθη λιγότερα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης (33 έναντι 43 του ΠΑΟΚ), ενώ ανάγκασαν τον Πασχαλάκη σε τέσσερις επεμβάσεις, την ώρα που ο Παπαδόπουλος έκανε τρεις.

Ανάλογα ήταν τα στατιστικά στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής, όπου ο Αστέρας υποδέχθηκε την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι είχαν 6 τελικές έναντι επτά των φιλοξενούμενων. Τα λάθη ήταν και πάλι λιγότερα για τον Αστέρα, που έκανε 25 έναντι 32 της ΑΕΚ. Όσο για τις αποκρούσεις; Ο Παπαδόπουλος δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μια φορά, την ώρα που ο Μπάρκας απομάκρυνε δύο φορές την μπάλα για να μην καταλήξει στην εστία του.

Συμπερασματικά, αυτό που λείπει από την ομάδα της Αρκαδίας στο ξεκίνημά της στη Σούπερ Λίγκα, είναι το γκολ. Φυσικά και το «Γ. Καραϊσκάκης» δεν είναι η πιο φιλόξενη έδρα για τον αντίπαλο, όμως οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη θα προσπαθήσουν από το γήπεδο του Ολυμπιακού να κάνουν το νέο τους ξεκίνημα.

Άλλωστε, στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις οι Αρκάδες βρήκαν στόχο κόντρα στη Χιμπέρνιαν τρεις φορές. Δύο στο εκτός έδρας ματς που τελικά ηττήθηκαν με 3-2 και μια στην έδρα τους όταν αποκλείστηκαν με την ισοπαλία που παραχώρησαν στην ομάδα της Σκωτίας (1-1).

Το ζητούμενο για τους Αρκάδες πλέον είναι να βρουν ξανά την επαφή τους με τα δίχτυα και φυσικά, να τους βοηθήσει λίγο και η τύχη...