Ολυμπιακός: Δεκτή η έφεση, μειώθηκαν οι ποινές Βρέντζου και Καραπαπά

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση του Ολυμπιακού και μειώθηκαν οι ποινές στους Κώστα Καραπαπά και Ιωάννη Βρέντζο για όσα έγιναν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός: Δεκτή η έφεση, μειώθηκαν οι ποινές Βρέντζου και Καραπαπά

Δεκτή έγινε η έφεση του Ολυμπιακού για τις ποινές που είχαν επιβληθεί στους Κώστα Καραπαπά και Ιωάννη Βρέντζο, μετά το ντέρμπι των «ερυθρόλευκων» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Καραπαπάς είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου για έξι μήνες, ενώ ο Γιάννης Βρέντζος για τρεις μήνες και 15 ημέρες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της πειραϊκής ΠΑΕ.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε πως οι εφέσεις έγιναν δεκτές και μείωσε τις ποινές. Στον Γιάννη Βρέντζο επιβλήθηκε πλέον απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο για ένα μήνα και 15 μέρες, ενώ στον Κώστα Καραπαπά για δύο μήνες και 15 μέρες. Επιπρόσθετα, μειώθηκε και το χρηματικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην ΠΑΕ, από τις 20.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δίκασε την από 14.11.2022 έφεση: 1) της ΠΑΕ Ολυμπιακός 2) του κ. Κωνσταντίνου Καραπαπά και 3) του κ. Ιωάννη Βρέντζου κατά της υπ’ αριθμόν 245/11.11.2022 αποφάσεως του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 και έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη κατά το μέρος που αναφέρεται στο σκεπτικό και επιβάλλει:

Στον τρίτο εκκαλούντα, Ιωάννη Βρέντζο, για την Α1. πειθαρχική παράβαση ποινή απαγορεύσεως εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα και για την Α2. πειθαρχική παράβαση ποινή απαγορεύσεως εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα και συνολική ποινή απαγορεύσεως εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός και δεκαπέντε (15) ημερών (1 μήνας + 15 ημέρες).

Στον δεύτερο εκκαλούντα, Κωνσταντίνο Καραπαπά, για την Β1. πειθαρχική παράβαση ποινή απαγορεύσεως εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα, για την Β2. πειθαρχική παράβαση ποινή απαγορεύσεως εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα, για την Β3. πειθαρχική παράβαση ποινή απαγορεύσεως εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο για έναν (1) μήνα και για την Β4. πειθαρχική παράβαση ποινή απαγορεύσεως εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα και συνολική ποινή απαγορεύσεως εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο (1 μήνας + 15 ημέρες + 15 ημέρες + 15 ημέρες) δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών.

Στην πρώτη εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την Γ1. πειθαρχική παράβαση χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, για την Γ2. πειθαρχική παράβαση χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και για την Γ3. πειθαρχική παράβαση χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και συνολική χρηματική ποινή (5.000 + 2.500 + 2.500) δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ».