Ο Χασάν και ο Βούκοβιτς

Η σημασία της επιστροφής Χασάν, ο μπελάς του Σεπτέμβρη με Βούκοβιτς και τα «καλά και άσχημα» των Εθνικών ομάδων.

Ο Χασάν και ο Βούκοβιτς

Είναι πολύ καθοριστικό για τον Ολυμπιακό ότι ο Αχμέτ Χασάν πρόλαβε και είναι σε κατάσταση ετοιμότητας αρκετά σύντομα, ξεπερνώντας τη μικρή θλάση που είχε αποκτήσει από το παιχνίδι με την Μπέρνλι στην Αγγλία. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και τον... βασικό Κούκα, αλλά επί του παρόντος είναι αρκετή έστω και η παρουσία του στον πάγκο, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, διότι πίσω από τον Γκερέρο δεν υπάρχει άλλος στράικερ. Ο Ανσαριφάρντ έχει φύγει έστω κι αν ακόμα δεν έχει πάει στη Νότιγχαμ ή αλλού, ο Μάνος δεν δηλώθηκε στη λίστα για τα ματς του Γιουρόπα και ο Μαρτίνς θα έπρεπε να πάει σε εξτρίμ εναλλακτικές τύπου Ποντένσε ή Ναουέλ για την κορυφή της επίθεσης. Ο Αιγύπτιος δούλεψε με απόλυτο επαγγελματισμό στη διάρκεια της διακοπής, δεν πήγε στην πατρίδα του για το Κόπα Άφρικα αν και είχε κληθεί, με συνέπεια να είναι έτοιμος για δράση.

Από την άλλη, ο Γιάγκος Βούκοβιτς, η Νο1 επιλογή από την αρχή της σεζόν για το κέντρο της άμυνας και ο κορυφαίος σε απόδοση και σταθερότητα στόπερ του Ολυμπιακού, εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη μέση από το χτύπημα στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας για το πρωτάθλημα. Η δική του απόφαση ήταν να πάει στην Σερβία για τα παιχνίδια της Εθνικής του για το Nations League παρότι δεν αγωνίστηκε τελικά ούτε λεπτό. Προφανώς και θα ήταν προτιμότερο να μην είχε ταξιδέψει και με τις κατάλληλες θεραπείες στο Ρέντη να είχε ξεπεράσει πιο γρήγορα αυτό το πρόβλημα που ενδέχεται να υποχρεώσει τον προπονητή του σε επιλογές προφύλαξης ενόψει των αγώνων της Ευρώπης και των ντέρμπι της Λίγκας. Ο Βούκοβιτς γενικά δεν είναι παίκτης που αφήνει στην άκρη την Εθνική του και αυτό το είχε πληρώσει πέρυσι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ολυμπιακός με εκείνη τη βαριά θλάση που είχε υποστεί τέτοια εποχή και εξ΄αιτίας της είχε χάσει όχι μόνο πολλούς αγώνες, αλλά εν τέλει και τη θέση του στην ομάδα. Το φετινό πρόβλημα σίγουρα δεν είναι το ίδιο σοβαρό, όμως οι χειρισμοί θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί από την πλευρά του παίκτη.

Οι Εθνικές ομάδες είναι πάντα ένα ζήτημα για τους συλλόγους τέτοια εποχή. Με τα καλά και τα άσχημα. Για παράδειγμα ο Μπουχαλάκης φορτώθηκε με άλλα δύο ματς της Εθνικής και δείχνει ότι είναι αρκετά πιεσμένος από αυτό το ξεκίνημα της σεζόν με τους σερί αγώνες. Από την άλλη ο Τοροσίδης είχε την ευκαιρία να παίξει στην Εσθονία και στην Ουγγαρία δύο γεμάτα 90λεπτα και να πάρει την ώθηση που χρειάζεται ώστε να δώσει και αυτός από εδώ και πέρα πολύ μεγάλη βοήθεια στον Ολυμπιακό, με τον οποίο δεν είχε κάνει προετοιμασία. Είναι αυτό που λέμε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου...