Κύπελλο και ομάδα για του χρόνου

Η κατάκτηση του Κυπέλλου και το «χτίσιμο» μιας ομάδας έτοιμης για πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν θα πρέπει να είναι πλέον οι δύο ρεαλιστικοί στόχοι του Ολυμπιακού.

Κύπελλο και ομάδα για του χρόνου

Το κλίμα αισιοδοξίας και οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό μετά τη μίνι χειμερινή προετοιμασία στην Εστεπόνα, μετατράπηκαν μονομιάς σε κατήφεια και προβληματισμό μέσα σε 45 αγωνιστικά λεπτά των «ερυθρόλευκων» στα Γιάννινα. Κόντρα στον ΠΑΣ οι Πειραιώτες την... πάτησαν -όπως την πάτησε και προ μιας εβδομάδας ο μπασκετικός Ολυμπιακός στο «Αστρομπάλ» με τη Βιλερμπάν σε δικό του ματς-, διότι νόμισαν ότι κέρδισαν το παιχνίδι μέσα σε ένα 45λεπτο, το πρώτο.

Στο δεύτερο οι Γιαννιώτες -μην έχοντας και τίποτα να χάσουν- έπιασαν τους ράθυμους «ερυθρόλευκους» από τον... λαιμό, και όχι μόνο τους ισοφάρισαν, αλλά κόντεψαν και να τους νικήσουν. Έκαναν, δηλαδή, αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει ο Ολυμπιακός και μετά το 0-2, να πιέσει για να βάλει ένα τρίτο κι εκεί να καθαρίσει την... μπουγάδα.

Η ισοπαλία στα Γιάννινα είναι ακόμα πιο απογοητευτική για τον απλό λόγο ότι εάν οι Πειραιώτες είχαν πάρει το διπλό, θα είχαν κάνει μάνι-μάνι το πρώτο βήμα της περιβόητης αντεπίθεσης για τη μείωση της διαφοράς από τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» την έπαθαν με τη σειρά τους στη Νίκαια, όμως αντί να πάει στο -10 ή διαφορά για τον Ολυμπιακό παρέμεινε στο -12.

Τα πώς και τα γιατί τα ανέλυσε ήδη η δημοσιογραφική ομάδα του Fosonline και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε κι εμείς. Σημειώθηκε, επίσης, και η ευθύνη του Μίτσελ (μετά τη δεδομένη ευθύνη των ποδοσφαιριστών που, στην τελική, αυτοί είναι που παίζουν), ο οποίος αργεί πολύ να φρεσκάρει την ομάδα (η οποία «σκάει» μετά το 60') βάζοντας παίκτες με ανάσες.

Φτου και από την αρχή, λοιπόν για τον Ολυμπιακό; Προφανώς και ναι, χωρίς όμως πολλά λόγια και προσδοκίες. Ο δρόμος είναι μεν μακρύς (υπάρχουν πάντα και τα πλέι οφ), οι ΠΑΟ και ΑΕΚ που προπορεύονται δεν είναι... υπερομάδες, και οι «ερυθρόλευκοι» είναι καταδικασμένοι εκ φύσεως να κάνουν πρωταθλητισμό. Όμως οι πιθανότητες, ιδίως βάσει της εικόνας τους στον μεσοαμυντικό τομέα, δεν είναι υπέρ τους.

Όσο και αν ξενίζει, οι ρεαλιστικοί στόχοι για την ομάδα του Μίτσελ πλέον είναι το Κύπελλο, αλλά και η επόμενη σεζόν. Ένας θεσμός που δίνει τη δεύτερη σημαντικότερη κούπα της χρονιάς και στον οποίο ο Ολυμπιακός δεν τα πάει καλά εσχάτως, μετρώντας μόλις μία κατάκτηση τα τελευταία 7 χρόνια. Ευκαιρία, λοιπόν, να εστιάσει μια χρονιά περισσότερο σε αυτόν.

Ο δεύτερος στόχος, φυσικά, είναι ακόμα πιο σημαντικός. Η βασική επιδίωξη του Ολυμπιακού εντός των συνόρων ήταν, είναι και θα είναι το πρωτάθλημα. Με αυτό λοιπόν ως οδηγό, η διοίκηση, ο Μίτσελ και οι παίκτες οφείλουν να συνδράμουν στο «χτίσιμο» μιας ομάδας, η οποία την επόμενη σεζόν θα είναι πανέτοιμη να κατακτήσει τα πάντα στις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας και το βλέμμα στην ευρωπαϊκή διάκριση.