Λάζαρος και καλό... Πάσχα!

Αβγά δεν βάφονται με...διαρροές, αλλά με μεταγραφές!

Λάζαρος και καλό... Πάσχα!

Το ουσιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος όχι απλώς ανήκει στον Ολυμπιακό εδώ και μερικούς μήνες, αλλά ότι έχει αρχίσει να εξαργυρώνει στο γήπεδο με τις εμφανίσεις και τα γκολ του την επένδυση του Ολυμπιακού. Μάλλον περισσότερο κι από ό,τι περίμενε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας ή ο Μαρινάκης ή ακόμη κι ο ίδιος ο Λάζαρος.

Το ζήτημα για την ΑΕΚ ήταν από την αρχή ξεκάθαρα επικοινωνιακό, από τη στιγμή που έχασε έναν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της περσινής σεζόν και τον είδε να πηγαίνει στον πιο ανταγωνιστικό της αντίπαλο. Στην ΑΕΚ ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα επί της ουσίας για να έχουν τον Λάζαρο (που είχε αποφασίσει και ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό), γι΄αυτό και η προσπάθειά τους από την αρχή στα δικαστήρια ήταν να τιμωρηθεί ο παίκτης και η νέα ομάδα του.

Σοβαρό επικοινωνιακό ατού για την ΑΕΚ θα ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τον Λάζαρο, μόνο που όταν επετεύχθη η πρόκριση δε συνοδεύτηκε από τις μεταγραφικές προσθήκες που θα περίμενε ο κόσμος των κιτρινόμαυρων. Και αυτή η αδράνεια της ΑΕΚ στις μεταγραφές προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από το κοινό της, οπότε η στροφή προς το να ανεβούν οι τόνοι για το θέμα του Χριστοδουλόπουλου ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη εκ μέρους των διοικούντων της.

Τώρα για το αν η απόφαση της ΕΠΟ διέρρευσε ή αν την έμαθε από τις πηγές του ένας δημοσιογράφος, να με συμπαθάτε αλλά ούτε είναι η πρώτη φορά που διαρρέει κάτι σχετικά με απόφαση επιτροπής της Ομοσπονδίας και συνήθως εδώ και καιρό αυτό δεν γίνεται προς μέσο «ερυθρόλευκων» προτιμήσεων. Πόσες φορές έχουν αποκαλυφθεί τέτοιου τύπου εξελίξεις σε μέσα τα οποία έχουν «πολεμική» συμπεριφορά απέναντι στον Ολυμπιακό; Κι αν υποστηρίξει κανείς ότι η τωρινή κατάσταση στους κορυφαίους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι φιλικά προσκείμενη προς τον Ολυμπιακό ώστε να τα ελέγχει ή τα... μαθαίνει πρώτος αυτός, θα πέσει φωτιά να μας κάψει όλους μαζί.

Το νομικό καθεστώς του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικά επιτρέπει να «σέρνονται» τέτοιου είδους υποθέσεις που θα έπρεπε να λήγουν άμεσα με τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά η ουσιαστική διαφορά είναι ότι στη διάρκεια αυτής της αναμονής ο Ολυμπιακός έφερνε τον Τουρέ (μετά τον Λάζαρο και τους υπόλοιπους νέους παίκτες του), ενώ η ΑΕΚ δεν ενισχύθηκε με κανέναν ποδοσφαιριστή για να γίνει ακόμη πιο δυνατή ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε καν με... διαρροές.