Βιεϊρίνια: «Στόχος μας το κύπελλο και το πρωτάθλημα, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος»

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ, τους στόχους και το κλίμα της ομάδας, ενώ δωσε και τα προγνωστικά του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Βιεϊρίνια: «Στόχος μας το κύπελλο και το πρωτάθλημα, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη μίλησε για την πορεία του "Δικεφάλου" τη φετινή σεζόν, τους νέους παίκτες και το μελλοντικό πλάνο της ομάδας, ενώ έδωσε το δικό του "φαβορί" για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το κλίμα της ομάδας:

«Τα καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος μας δίνουν χαρά. Αυτό μας βοηθάει να δέσει περισσότερο το γκρουπ. Χαρά υπήρχε από την αρχή αλλά σίγουρα βοηθάνε τα αποτελέσματα. Εγώ θέλω να γυρίσω επειδή έχω οικογένεια πίσω. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν και θα ήθελαν να μείνουν κι άλλο στην Κύπρο»

Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη:

«Ακόμα και στα φιλικά θα μας πειράξει η ήττα. Ο αποκλεισμός μας ενόχλησε πάρα πολύ. Αν είχαμε περάσει θα είχαμε άλλη ομάδα στους ομίλους. Αυτό μας δυσκόλεψε και να βρεθούμε και μεταξύ μας. Ήταν μια δυσκολία για την ομάδα αλλά και για μας. Στην αρχή της σεζόν μας επηρέασε πολύ αλλά σιγά σιγά βελτιωνόμαστε. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με νέους παίκτες. Δεν ήμασταν έτοιμοι για εκείνο το παιχνίδι. Μας κόστισε πάρα πολύ αυτό. Δεν μπορούσαν να έχουν όλοι συμμετοχές στα παιχνίδια επειδή ήμασταν και πολύ μεγάλο γκρουπ. Πέρασε αυτό, τώρα κοιτάμε μόνο μπροστά».

Για τη φετινή σεζόν:

«Στην αρχή της σεζόν ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να χτίσουν ένα καινούριο γκρουπ με νέους παίκτες και με ποδοσφαιριστές από την ακαδημία. Ήρθε ο αποκλεισμός επειδή δεν είχαμε την εμπειρία τότε. Σιγά σιγά βελτιωνόμαστε και χτίζουμε ένα γκρουπ που θα δίνει τα πάντα και έχει μέλλον. Έχουμε πολύ καλές ακαδημίες και είναι κρίμα να μην της χρησιμοποιούμε. Εγώ ήμουν τυχερός επειδή γνώριζα από πίεση. Τώρα τα νέα παιδιά δεν έχουν ζήσει ακόμα την πίεση και το πως είναι ο πρωταθλητισμός. Τώρα το καταλαβαίνουν και βλέπουμε πως τα τελευταία αποτελέσματα φαίνεται αυτό».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Πάντα είναι στόχος μας το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Είμαστε μια νέα ομάδα αλλά θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Δε μας αρέσει να λέμε πως έχουν τελειώσει όλα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα μας και κανέναν άλλον. Δεν είναι δουλειά μας τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε το στόχο μας που είναι η κορυφή».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Τα νέα παιδιά τα ξέρω από μωρά. Είμαι χαρούμενος που είναι σε αυτήν την κατάσταση. Από τη στιγμή που μπήκαν στην πρώτη ομάδα έγιναν άντρες. Είναι χαρά μου να τους βλέπω στην αρχική ενδεκάδα. Μου αρέσει που θέλουν να βελτιώνονται συνέχεια. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν από τα παιδιά. Αυτή η φουρνιά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε αυτήν την ηλικία στην αρχική ενδεκάδα. Έχουν μπει κατευθείαν στα βαθιά και είναι σε καλό επίπεδο. Δεν πρέπει να μείνουν στάσιμοι, να έχουν το μυαλό στη θέση τους και θα καταφέρουν πολλά».

Για αυτό που του λείπει από τον ΠΑΟΚ:

«Με τον ΠΑΟΚ έχω κερδίσει τα πάντα στην Ελλάδα, αυτό που μου λείπει είναι να δω το σεντόνι του Champions League στην Τούμπα».

Για την κατάστασή του:

«Είμαι πολύ καλά, είχα έναν τραυματισμό αλλά τώρα είμαι καλά. Τα νούμερα στις προπονήσεις δείχνουν ότι δεν είμαι τελειωμένος».

Για το Μουντιάλ:

«Η Πορτογαλία θα φτάσει στον τελικό βλέπουμε μία πολύ καλή Αγγλία, βελτιώνεται η Αργεντινή είναι και η Βραζιλία. Μία από αυτές θα είναι η πρωταθλήτρια»