Super League: Οι όροι για τις μετακινήσεις των οπαδών

Η Λίγκα είναι θετική στις μετακινήσεις των οπαδών, όμως θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Super League: Οι όροι για τις μετακινήσεις των οπαδών

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε πρόσφατα ότι είναι θετικός στις μετακινήσεις των οπαδών. Από την πλευρά της η Super League είναι επίσης θετική, ωστόσο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τη "Live Sport", ήδη η προηγούμενη διοίκηση της Λίγκας είχε υποβάλλει προτάσεις, οι οποίες επικεντρώνονται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Αρχικά, τέθηκε το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με λίστα και ονόματα από τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Επίσης, βασική προϋπόθεση πρέπει να θεωρείται και η ύπαρξη κατάλληλης θύρας για την υποδοχή τους.

Ακόμη, η πρόταση της Super League περιλαμβάνει το αίτημα των ομάδων για τη μη ποινική ευθύνη των εκπροσωπών των ΠΑΕ.

Επιπλέον, η διοργανώτρια αρχή αιτείται ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας υπό την εποπτεία της, καθώς θεωρεί πως το καθεστώς εκπαίδευσης και ελέγχου από την ΕΠΟ απέτυχε να προστατεύσει τα ελληνικά γήπεδα.

Τέλος, προτείνεται η επαναφορά του ιδιωνύμου. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε η πρόταση για επιβεβλημένη παρουσία των συλληφθέντων στο γήπεδο οπαδών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια των αγώνων της ομάδας τους, εκτός από την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.