Ροντινέι: Ρίσκο ναι, αλλά με τις σωστές προδιαγραφές

Ο Ροντινέι, όπως και κάθε μεταγραφή, έχει και τα υπέρ και τα κατά του.

Ροντινέι: Ρίσκο ναι, αλλά με τις σωστές προδιαγραφές

Υψηλό ρίσκο λένε η απόκτηση του Βραζιλιάνου Ροντινέι από τη Φλαμέγκο. Και; Όλες οι μεταγραφές του χειμώνα έτσι κι αλλιώς εμπεριέχουν ρίσκο, με βάση το ότι δύσκολα θα βρεις τον παίκτη που αναζητάς, αφού οι αξιόλογοι έχουν ομάδες. Και ακόμη πιο σημαντικό το ότι θα πρέπει να τον χρυσοπληρώσεις. Ρίσκο είναι και οι μεταγραφές του καλοκαιριού που γίνονται την τελευταία στιγμή. Ρίσκο ήταν η απόκτηση του Μαρσέλο από τη στιγμή που είχε πολύ καιρό να αγωνιστεί. Ρίσκο και του Χάμες με το πολύ μεγάλο όνομα και για τον οποίο ακούσαμε και διαβάσαμε ότι ήρθε για την αρπαχτή! Ναι, ο Χάμες περίμενε τα λεφτά του Βαγγέλη Μαρινάκη για να γίνει πλουσιότερος αντί να προτιμήσει να μείνει στην Αραβία και να κοροϊδεύει, ώστε να εισπράττει τα πετροδόλαρα των σεΐχηδων. Και είδαμε αν κοροϊδεύει εδώ ή όχι...

Το ρίσκο έτσι κι αλλιώς για τον Ολυμπιακό παραμένει από την άποψη ότι από τη μέρα που έφυγαν Τσιμίκας και Ομάρ κανείς από όσους ήρθαν δεν μπόρεσε να φτάσει στο επίπεδό τους για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Μετά Χριστόν προφήτες γίνονται όλοι. Όταν όμως ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Βρσάλικο, εν ενεργεία δεξιό μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης και φιναλίστ του Μουντιάλ 2018, όλοι θριαμβολογούσαν.

Όμως ο Βρσάλικο έβγαλε πολλούς τραυματισμούς και αυτό τον αναγκάζει να αποχωρήσει. Οι μεταγραφές, τα έχουμε ξαναπεί, είναι λαχεία. Αν σου κάτσουν, είσαι θεός, αν όχι, κοροϊδεύεις τον κόσμο. Κάπως έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός αναζητώντας δεξιό μπακ έφτασε να είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολύ κοντά στην απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου της Φλαμένγκο.

Ο Ροντινέι, όπως και κάθε μεταγραφή, έχει και τα υπέρ και τα κατά του. Μειονέκτημά του ότι δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, κάτι που θα κάνει -αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή- για πρώτη φορά σε ηλικία 30 ετών. Και ορισμένες τέτοιες περιπτώσεις δεν βγήκαν στους «ερυθρόλευκους», όπως ο Σολδάνο ή ο Λοβέρα. Όμως, τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα. Ο Ροντινέι μετράει πάνω από 250 συμμετοχές στη Νότια Αμερική, ενώ μόνο πέρυσι είχε 46 εμφανίσεις με τη Φλαμένγκο σε Βραζιλία και Κόπα Λιμπερταδόρες, το οποίο μάλιστα έχει κατακτήσει δύο φορές, το 2019 και φέτος.

Έχει πάρει τίτλους με τη Φλαμένγκο και οι προπονητές του τον εμπιστεύονταν και ως μπακ-χαφ, να καλύπτει δηλαδή όλη τη δεξιά πλευρά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από ανθρώπους που παρακολουθούν στενά το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, ο Ροντινέι είναι πολύ πιο επιθετικογενής μπακ από ό,τι είναι ο Ρέαμπτσιουκ ή ήταν οι Βρσάλικο και Άβιλα, και είναι επιδραστικός στη δημιουργία του παιχνιδιού. Όλα αυτά συνιστούν θεωρητικά μια πολύ καλή επιλογή για τον πρωταθλητή. Τώρα, αν αυτά βγουν ή όχι στο χορτάρι, είναι άλλη ιστορία. Και μην ξεχνάμε πως ο παίκτης της «Φλα» ήταν στην προεπιλογή των 30 παικτών της Εθνικής Βραζιλίας για το Μουντιάλ του Κατάρ. Κι αυτό λέει πολλά, άσχετα αν δεν επιλέχθηκε, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Τίτε, επέλεξε να έχει ως μπακ απ του Ντανίλο στην τελική 26άδα την πείρα του Μιλιτάο και του Ντάνι Άλβες...