Την απαλλαγή Μαρινάκη - Βρέντζου ζήτησε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού

Σε ποια σημεία στάθηκε ο δικηγόρος  Βασίλης Δημακόπουλος για να απαλλαχθούν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Βρέντζος από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Την απαλλαγή Μαρινάκη - Βρέντζου ζήτησε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού

Εκδικάστηκε την Πέμπτη (24/11) η δίωξη που άσκησε ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζο για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο δικηγόρος Βασίλης Δημακόπουλος τούς εκπροσώπησε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας με συγκεκριμένα στοιχεία που παρέθεσε την απαλλαγή τους.

Οι διώξεις έγιναν με βάση το άρθρο για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» και οι ποινές που προβλέπονται αφορούν αποκλειστικά σε χρηματική ποινή (10.000 έως 50.000 ευρώ).

Ο κ. Δημακόπουλος υποστήριξε ότι «άσκησαν το δικαίωμα της κριτικής που προβλέπεται από το Σύνταγμα και αποτελεί θεμέλιο δημοκρατίας» και συμπλήρωσε πως «θεωρούμε ότι σε κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν υπέπεσαν σε αδικήματα επειδή άσκησαν κριτική στην εκτελεστική εξουσία».

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν αφορούν και το επίμαχο θέμα της κατηγορίας, είναι εκτός πλάνου κατηγορίας η κριτική στην εκτελεστική εξουσία».