Ολυμπιακός: Χάμες και ΠΑΕ εξ αρχής έβγαζαν ένα θετικό κλίμα για ανανέωση

Η επιστροφή του Χάμες Ροντρίγκες από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και οι τελικές επαφές με τον Ολυμπιακό για το θέμα του συμβολαίου του.

Ολυμπιακός: Χάμες και ΠΑΕ εξ αρχής έβγαζαν ένα θετικό κλίμα για ανανέωση

Από την Τρίτη (15/11) το «ΦΩΣ» είχε ενημερώσει ότι το κλίμα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Χάμες Ροντρίγκες είναι καλό και πως οι δύο πλευρές θα μιλήσουν για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του έως το 2024. Το τρέχον συμβόλαιο μεταξύ άλλων έχει και την παράμετρο του «+1» με ορίζοντα την επόμενη χρονιά, η οποία εξ αρχής έπαιζε σημαντικό ρόλο.

Ο Κολομβιανός που πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα λόγω του θανάτου του πατριού του, έπαιξε για μισή ώρα στο φιλικό της Εθνικής του με την Παραγουάη στις ΗΠΑ και θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που θέλουν ουσιαστικά να έχει «κλειδώσει» η παραμονή του, κάτι που ήταν και το πιθανότερο εξ αρχής.

Άλλωστε, όπως είχε γράψει και το «ΦΩΣ» από την περασμένη Τρίτη (15/11), ο σύλλογος είχε διαμηνύσει στον Κολομβιανό πως θέλει να τον κρατήσει και ότι ο Ροντρίγκες είναι ικανοποιημένος με τις συνθήκες που έχει συναντήσει στη χώρα μας και στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα, η επιστροφή του στην Ελλάδα θα «προκαλέσει» και τις τελικές συζητήσεις του παίκτη με τη διοίκηση, ώστε το θέμα να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Να περάσουμε δηλαδή σε διαδικασία υπογραφών, εφόσον διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Από την πρώτη στιγμή, εκείνο που ήθελαν στον Ολυμπιακό ήταν να μην τραβήξει η υπόθεσή του έως την 1η Ιανουαρίου 2023, καθώς ήδη τον Χάμες τον εξετάζουν ομάδες από την Primera Division.

Από την ΠΑΕ πάντως δεν λένε επισήμως κάτι επί του θέματος. Ό,τι είναι να πουν, θα το πουν όταν ολοκληρωθεί 100% το ντιλ και κατά συνέπεια, τότε θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Κι αυτό, γιατί μόνο αν υπάρξει ανακοίνωση ολοκληρώνεται μία μεταγραφικής φύσεως υπόθεση (ή ανανέωσης στην προκειμένη περίπτωση).