Εξαιρετικά δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με Μαρσέλο και Βρσάλικο

Δεν θα είναι τόσο απλές οι συζητήσεις με Βρσάλικο και Μαρσέλο για την αποχώρησή τους από τον Ολυμπιακό, όποτε και όταν γίνουν * Εκτός και αν έρθει κάποια πρόταση για δύο παίκτες που ουσιαστικά είναι ανενεργοί

Εξαιρετικά δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με Μαρσέλο και Βρσάλικο

Από τη μία ο Μαρσέλο. Από την άλλη ο Σίμε Βρσάλικο. Δύο παίκτες-βαριά ονόματα που στον Ολυμπιακό δεν βοήθησαν καθόλου στον α’ γύρο. Μόλις χθες έγραφε το «ΦΩΣ» ότι θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή και για τους δύο. Χθες φούντωσε το θέμα και λίγο έλειψε να κυκλοφορήσει ακόμα και σενάριο ότι θα φύγουν σήμερα! Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Δεν είναι τόσο εύκολα όσο παρουσιάζονται. Το γεγονός ότι το ιδανικό σενάριο θα ήταν να αποχωρήσουν σήμερα κιόλας, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί. Θα πρέπει να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αναφέρει ότι, όποτε και όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Μαρσέλο και τον Βρσάλικο για να βρεθεί μία λύση για το τι πρέπει να γίνει ενόψει του β’ γύρου, οι συζητήσεις θα είναι χρονοβόρες. Κι αυτό γιατί και οι δύο έχουν «βαριά» συμβόλαια στον Ολυμπιακό. Αν θα βρεθεί βέβαια ομάδα να τους πάρει από τους Πειραιώτες και να τους καλύψει τα συμβόλαια, τότε αλλάζει η κουβέντα.

Για τον Μαρσέλο πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον από το Λος Άντζελες, αλλά ενόψει καλοκαιριού. Χθες κυκλοφόρησε και ένα σενάριο για Μπεσίκτας. Όπως και να ‘χει, αν δεν «σκάσει» πρόταση, δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να δεχτεί ο Μαρσέλο να φύγει, εφόσον φυσικά του ζητηθεί επισήμως. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό κομμάτι αλλά και με την υστεροφημία του.

Άκαρπη η πρώτη συζήτηση τον Σεπτέμβρη με Βρσάλικο

Με τον Βρσάλικο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Ο Βρσάλικο έχει διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Για να είμαστε ειλικρινείς, τέτοιο συμβόλαιο θα μπορούσε να το βρει μόνο στην Αραβία. Ωστόσο, δεν φαίνεται κιόλας να υπάρχει ενδιαφέρον από τον Περσικό Κόλπο για τον Κροάτη. Αυτό που γνωρίζουμε από Κροάτες ρεπόρτερ είναι ότι μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου είχε γίνει μία κουβέντα του Ολυμπιακού με τον Βρσάλικο.

Μήπως βρισκόταν δηλαδή λύση και τότε να χώριζαν οι δρόμοι των δύο πλευρών. Εντούτοις, ο πρώην άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης «κλοτσούσε». Από την ΠΑΕ δεν επιβεβαιωνόταν το συγκεκριμένο σενάριο, όμως στην Κροατία υποστήριζαν ότι είχαν έγκυρη ενημέρωση για το περιστατικό που σας αναφέρουμε. Αν λοιπόν όντως ισχύει ότι είχε γίνει από τότε μία προσπάθεια να προκύψει αποχώρηση του Βρσάλικο και ο έμπειρος δεξιός μπακ δεν ήθελε με τίποτα να φύγει, τότε αντιλαμβάνεστε το πόσο δύσκολο είναι να πειστεί να «σπάσει» τώρα το συμβόλαιό του. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να υπάρξουν εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές, για τους συγκεκριμένους δύο ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι υποθέσεις που μπορεί να λυθούν στο άψε σβήσε. Τόσο ο Μαρσέλο όσο και ο Βρσάλικο υποστηρίζουν ότι θα δουλέψουν στη χειμερινή προετοιμασία για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στον β’ γύρο. Ακόμα συζήτηση για το μέλλον τους δεν φέρεται να έχει γίνει. Οπότε θέλει φουλ υπομονή για αυτές τις δύο δύσκολες και ειδικές περιπτώσεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ