Θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό ο Χάμες Ροντρίγκες

Ντόρος στην Κολομβία για την αποκάλυψη του «ΦΩΤΟΣ» σχετικά με τις επαφές για νέο συμβόλαιο του Χάμες με τον Ολυμπιακό * Τι αναφέρουν οι συμπατριώτες του, το φιλικό του Σαββάτου στις ΗΠΑ και η επιστροφή για την προετοιμασία της Ισπανίας

Θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό ο Χάμες Ροντρίγκες

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, κάθε είδηση που αφορά τον Ολυμπιακό και τον Χάμες Ροντρίγκες γίνεται πρώτο θέμα στα αθλητικά μέσα της Κολομβίας. Το χθεσινό αποκαλυπτικό θέμα του «ΦΩΤΟΣ» για τις επερχόμενες επαφές, ώστε να επεκταθεί το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με την ελληνική ομάδα, το οποίο λήγει το καλοκαίρι, απασχόλησε πολύ έντονα τα ΜΜΕ στην Κολομβία που θεωρούν ότι ο 31χρονος άσος είναι πολύ θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Να ανανεώσει δηλαδή με τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στην ομάδα, η οποία τον έχει υποδεχτεί με θερμό τρόπο και ο ίδιος το ανταποδίδει στο γήπεδο. Γίνεται λόγος στα δημοσιεύματα για τον ρόλο του Ζόρζε Μέντες στις επαφές, την αγάπη που ήδη έχει εισπράξει ο Χάμες από τον κόσμο του Ολυμπιακού και την πρόθεση της ελληνικής ομάδας να έχει τη συγκατάθεσή του για νέο συμβόλαιο, αφού από τον χειμώνα ο παίκτης -εάν θέλει- μπορεί να συμφωνήσει με άλλη ομάδα προκειμένου να αλλάξει περιβάλλον από την επόμενη περίοδο. Το θέμα είναι ότι ο Χάμες δεν φαίνεται να σκέφτεται τέτοιο ενδεχόμενο και να είναι θετικός σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για νέα συνεργασία, αν και όλα αυτά έχουν να κάνουν και με λεπτομέρειες που χειρίζονται οι άνθρωποί του.

Ο Χάμες βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην προετοιμασία της Εθνικής Κολομβίας για το φιλικό που θα δώσει το Σάββατο στο Φορτ Λοντερντέιλ των ΗΠΑ απέναντι στην Παραγουάη και εν συνεχεία θα έχει κάποιες μέρες ξεκούρασης, με την επιστροφή του στην Ισπανία όπου θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στις 28 του μηνός για τη μίνι προετοιμασία του Μίτσελ. Εκεί ο Χάμες θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με την ομάδα, να ανεβάσει κι άλλο τον ρυθμό του και τη σύνδεση με τους συμπαίκτες του και να γίνει ακόμη πιο επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη συνέχεια της σεζόν. Έχοντας ίσως έως τότε ήδη συμφωνήσει με τη διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ για περαιτέρω παραμονή του στον σύλλογο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ στην πατρίδα του, ο Χάμες έχει καταφέρει να πάρει πολλά από τον Ολυμπιακό, όχι σε οικονομικό επίπεδο (καθώς οι απολαβές του είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με το συμβόλαιο που είχε στο Κατάρ) αλλά σε αγωνιστική αναγέννηση καθώς βρίσκει ξανά τον πολύ καλό εαυτό του στην Ευρώπη έπειτα από μία περίοδο όπου φαινόταν σαν να είχε χάσει την αυτοπεποίθησή του. Και ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι τον έχει «αναγεννήσει» όπως τονίζουν οι συμπατριώτες του, κάτι που ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να αψηφήσει όταν θα λάβει τις αποφάσεις για το μέλλον του.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ