Ολυμπιακός: Ο εκτός εικοσάδας Ανδρούτσος και η άλλη απορία

Ο προπονητής ξέρει πάντα καλύτερα, αλλά σίγουρα ήταν έκπληξη ότι ο ανεβασμένος Ανδρούτσος δεν ήταν στον πάγκο και ο Σαμασέκου έμεινε εκεί. 

Ολυμπιακός: Ο εκτός εικοσάδας Ανδρούτσος και η άλλη απορία

Πάντα ο προπονητής μιας ομάδας γνωρίζει καλύτερα απ' όλους, ενώ πάντα στις κριτικές οι καλύτεροι παίκτες είναι εκείνοι που δεν έπαιξαν. Όμως δεν μπορεί να μην έχει προκαλέσει συζητήσεις το γεγονός ότι ο Μίτσελ ενώ είχε στην αποστολή τον Θανάση Ανδρούτσο τον απέκλεισε τελικά από την εικοσάδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και ότι σε ένα παιχνίδι που όσο περνούσε η ώρα όλο περισσότερο στη δύναμη και στη μάχη του κέντρου πήγαινε, προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο τον Ντιαντιέ Σαμασέκου.

Για τον δανεικό από την Χοφενχάιμ μέσο κάποια στιγμή το ματς έμοιαζε... ταμάμ, για να έχει ενίσχυση το κέντρο του Ολυμπιακού με έναν παίκτη που θα μπορούσε να κλέψει μπάλες, να συμβάλλει στην κατοχή και στην κυκλοφορία, να δημιουργήσει ίσως τις προϋποθέσεις ώστε στο τελευταίο κομμάτι του ντέρμπι ο Ολυμπιακός να κάνει περισσότερες επιθέσεις. Ο Μίτσελ προτίμησε πιο δημιουργικούς χαφ, όπως τον Φορτούνη ή με περισσότερο επιθετικό χαρακτήρα παιχνιδιού σαν τον Αγκιμπού (που άρχισε πάλι σε αυτή τη θέση του αριστερού εξτρέμ, όπως με τον ΠΑΟΚ, εντελώς αταίριαστη μέχρι να επιστρέψει στο κέντρο στα τελευταία λεπτά).

Η απουσία του Ανδρούτσου ήταν μεγαλύτερη έκπληξη. Με δύο πάρα πολύ καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, με Ναντ και Λεβαδειακό, με ψυχολογία από το δικό του γκολ νίκης στη Λιβαδειά, με ενέργεια στο παιχνίδι του στις συγκεκριμένες συμμετοχές και με βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι έχοντας καλές συνεργασίες και σέντρες στα ανεβάσματά του. Με τον Άβιλα να μη θέλγει κιόλας με την απόδοσή του στα τελευταία ματς και να έχει θέματα συγκέντρωσης, με τον Βρσάλικο εκτός πλάνων και με τον Βρουσάι να είναι καλύτερος σε άλλες θέσεις παρά σε αυτή του δεξιού μπακ, η ευκαιρία που έχει πάρει (και αξιοποιεί) ο Ανδρούτσος από τον Μίτσελ, ίσως θα μπορούσε να συνεχιστεί και να είναι χρήσιμη απέναντι στην ΑΕΚ. Για κάποιο διάστημα έστω.