Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1: Γλίστρησε το διπλό μέσα από τα χέρια του (highlights)

Ένα λάθος του Άβιλα στο 90+6 είχε σαν αποτέλεσμα ο διαιτητής Κέλετ να δείξει την άσπρη βούλα και ο Σπόραρ να ισοφαρίσει το γκολ που είχε πετύχει ο Μπιέλ στο 84' κι έτσι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1: Γλίστρησε το διπλό μέσα από τα χέρια του (highlights)

Ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από ένα πολύ μεγάλο διπλό στη Λεωφόρο, αλλά ένα πέναλτι που υπέδειξε ο Δανός ρέφερι Κέλετ στο 90+8 ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Στην τελευταία φάση του αγώνα άλλαξαν τα πάντα στην αναμέτρηση της Λεωφόρου. Οι Πειραιώτες κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη, αλλά ο Άβιλα χτύπησε με το χέρι του τον Ιωαννίδη σε μία διεκδίκηση της μπάλας και ο Κέλετ με τη βοήθεια του VAR έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ισπανός αμυντικός που είχε βγάλει τη σέντρα στο 0-1 ήταν αυτός που έκανε και το μοιραίο λάθος για την ομάδα του Πειραιά. Ο Σπόραρ δεν αστόχησε και ο Παναθηναϊκός απέφυγε την πρώτη του ήττα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο 84' με ένα υπέροχο γκολ του Μπιέλ σε ένα ματς που είχε χάσει πολλές ευκαιρίες, αλλά ένα λάθος του Ισπανού μπακ ήταν αρκετό για να χαθεί άλλο ένα ματς στις καθυστερήσεις.

Πιστοί στην τακτική τους Γιοβάνοβιτς και Μίτσελ

Κανένας από τους δύο προπονητές δεν επιφύλαξε έκπληξη στον άλλον. Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με την ενδεκάδα που συνηθίζει το τελευταίο διάστημα δηλαδή με Ιν Μπομ, Εμβιλά στα χαφ και Μπιέλ, Χάμες, Μπακαμπού στην επίθεση. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έμεινε πιστός στο πλάνο του. Πέρεθ, Τσέριν Μπερνάρ έπαιξαν στα χαφ με Παλάσιος, Βέρμπιτς και Σπόραρ στην επίθεση. Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά το παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν ότι ήθελαν πολύ τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο προσπάθησε να κάνει το γνωστό του παιχνίδι. Με πολύ καλά τρεξίματα πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό και του δυσκόλεψε την πρώτη πάσα με αποτέλεσμα να έχει θέμα στην ανάπτυξη. Οι παίκτες του Μίτσελ δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους.

Ο Παναθηναϊκός την κατοχή, ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες

Παρόλα αυτά στο 12' ο Μπιέλ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπρινιόλι στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός κράτησε τη μπάλα στα πόδια του και την κυκλοφόρησε γρήγορα και σωστά στην επίθεση. Οι Πειραιώτες είχαν κλείσει καλά τους χώρους και είχαν εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου. Όταν έβρισκαν την ευκαιρία πίεζαν ψηλά όπως έγινε στο 24' με τον Ιν Μπομ και τον Χάμες να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Ο Ολυμπιακός γινόταν επικίνδυνος, ενώ οι πράσινοι από την πλευρά τους έδειχναν πιεσμένοι και αγχωμένοι. Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια των Παλάσιος, Μπερνάρ, αλλά δεν τους ακολουθούσε κάποιος άλλος σε απόδοση.

Σο 29' σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Παλάσιος για οφσάιντ και από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός αύξανε το χρόνο που είχε τη μπάλα στα πόδια του. Έτσι στο 33' απείλησε ξανά με σουτ του Μασούρα και τον Μπρινιόλι να κρατάει το μηδέν. Οι Πειραιώτες είχαν τον Χάμες σε καλή βραδιά τρέχοντας αρκετά και συμμετέχοντας πολύ στο παιχνίδι. Αντίθετα εκτός ματς ήταν ο Χουάνγκ που είναι ένα από τα μεγάλα ατού του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι το 0-0 δεν άλλαξε μετά από 45 λεπτά αγώνα με τους πρωταθλητές να είναι αυτοί που άξιζαν ένα γκολ.

Τον κρατούσε ο Μπρινιόλι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου δυνατά για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες, όμως σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο πήραν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν τον αντίπαλο τους. Στο 49' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπιέλ να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να κρατάει την ομάδα του όρθια. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και ήταν αυτός που έψαχνε το γκολ κυκλοφορώντας πολύ καλύτερα τη μπάλα. Στο 50' οι "πράσινοι" έχασαν τον Παλάσιος με μυϊκό τραυματισμό. Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο και να είναι αυτοί που είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι πρωταθλητές απείλησαν ξανά με κεφαλιά του Μασούρα και σουτ του Χάμες, αλλά ο Μπρινιόλι και στις δύο περιπτώσεις κράτησε το μηδέν.

Δραματικό φινάλε

Οι "πράσινοι" από το 70' άρχισαν να βγαίνουν πιο ψηλά και να πιέζουν τον Ολυμπιακό. Προσπάθησαν να απειλήσουν τον Πασχαλάκη και είναι αλήθεια ότι στο 80' έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Σπόραρ χάρη στο ηρωικό τάκλιν του Σωκράτη. Η πίεση του Παναθηναϊκού δεν κράτησε πολύ, αφού ο Ολυμπιακός γρήγορα βρήκε τον τρόπο να βγει από την περιοχή του. Έτσι οι Πειραιώτες στο84' μετά από ωραία ενέργεια του Άβιλα από δεξιά που έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ελ Αραμπί και εκείνος βρήκε τον Μπιέλ σκόραραν με τον Ισπανό και έκαναν το 0-1 στη Λεωφόρο σε ένα σημείο που ο αντίπαλος είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα φύγει από τη Λεωφόρο με το διπλό στο 90+8 ο Κέλετ έδειξε την άσπρη βούλα σε μία φάση που ο Άβιλα με το χέρι του χτυπάει τον Ιωαννίδη. Αρχικά ο Δανός έδειξε φάουλ, αλλά με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα στο 90+13 ο Σπόραρ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Κέλετ (Δανία)

Σκόρερ: 84' Μπιέλ, 90+13 Σπόραρ (πέναλτι)

Κίτρινες: 34' Μπακαμπού, 51' Μπερνάρ, 51' Ιν Μπομ, 57' Πέρεθ, 90+9 Βρουσάι

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι - Σάντσες (46' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ - Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ - Παλάσιος, Βέρμπιτς (78' Βαγιαννίδης), Σπόραρ

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Άβιλα, Ντόι, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ - Ιν Μπομ, Εμβιλά - Μπιέλ (90+3 Μπόουλερ), Χάμες, Μασούρας (75' Βρουσάι) - Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί).