«Φαγώθηκε» άμεσα ο βοηθός που ακύρωσε το γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη

Η ΚΕΔ «καρατόμησε» τον βοηθό διαιτητή ο οποίος υπέδειξε οφσάιντ στο γκολ του Ακπομ στον αγώνα Πανιώνιου-ΠΑΟΚ 0-1.

«Φαγώθηκε» άμεσα ο βοηθός που ακύρωσε το γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει ονόματα παρά μόνο ότι κόπηκαν από τους πίνακες ένα βοηθός και τρεις διαιτητές λόγω της απόδοσής τους στους αγώνες των δυο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος Super Leauge.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι πρόκειται για τον βοηθό Καμπούρη που δέχθηκε τα πυρά του ΠΑΟΚ για την ακύρωση του γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη και τους διαιτητές Κουτσιαύτη, Σιδηρόπουλο, Φωτιάδη για τις αποφάσεις τους στους αγώνες ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (πέναλτι Πρίγιοβιτς), Ξάνθης-Παναθηναϊκού (μη πέναλτι και κόκκινη κάρτα σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη από τον Σιλά), Ολυμπιακού-ΠΑΣ Γιάννινα (πέναλτι σε τράβηγμα του Μιράντα).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) αξιολόγησε σήμερα συνολικά την επίδοση των διαιτητών της 1ης και της 2ης αγωνιστικής της Superleague (περίοδος μεταξύ 25 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου), δεδομένου ότι η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση διακόπτεται λόγω των αγώνων της Εθνικής Ομάδας στο UEFA Nations League.

Πέραν των θετικών επιδόσεων, υπήρξαν δυστυχώς αγώνες που σημειώθηκε ανεπαρκές επίπεδο απόδοσης, αναλυτικότερα σε 4 αγώνες της 1ης αγωνιστικής και 2 αγώνες της 2ης αγωνιστικής, γεγονός που προκάλεσε την ακραία απογοήτευση της Κ.Ε.Δ.

Υπήρξαν σοβαρές προσπάθειες και επενδύσεις από την Κ.Ε.Δ. και την Ε.Π.Ο. για το προ-αγωνιστικό σεμινάριο των Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών Α΄ Κατηγορίας (Superleague) στο Καρπενήσι, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων θεωρίας και πρακτικής άσκησης, εξετάσεων φυσικής κατάστασης και πολλών άλλων εξειδικευμένων παραμέτρων τεχνογνωσίας, σχετιζομένων άμεσα με την απαίτηση για διαιτησία κορυφαίου επιπέδου.

Επίδοση μη ανταποκρινόμενη με αυτή την υψηλού επιπέδου προετοιμασία δεν είναι αποδεκτή και δεν θα είναι ανεκτή από την Κ.Ε.Δ.

Υπό αυτή το πνεύμα, ελήφθησαν διάφορα μέτρα που σχετίζονται με τους διαιτητές και τους περαιτέρω ορισμούς. Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων Διαιτητών θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, η Κ.Ε.Δ. και η Ε.Π.Ο. σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουν την στρατηγική τους και δεν θα σταματήσουν ποτέ τις μεταρρυθμίσεις στην Διαιτησία, υπηρετώντας το συμφέρον του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η Ε.Π.Ο. έχει την πλήρη υποστήριξη της FIFA και της UEFA στη συνέχιση της όλης διαδικασίας.

Σε αυτό το κλίμα, είναι απολύτως απαράδεκτα τα βλαβερά σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο, μερικών εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας.

Υπ αυτές τις συνθήκες, η Κ.Ε.Δ. ζήτησε από την Ε.Π.Ο. να αναλάβει περαιτέρω δράση, ώστε να σταματήσει τις ανώφελες εντάσεις και να προστατευθεί το ποδόσφαιρο».