Μέχρι να σφυρίξει…

Σε Λεωφόρο και Τούμπα επαληθεύτηκε το ποδοσφαιρικό ρητό του σοφού λαού: το ματς τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής.

Μέχρι να σφυρίξει…

Σε Λεωφόρο και Τούμπα επαληθεύτηκε το ποδοσφαιρικό ρητό του σοφού λαού: το ματς τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής. Ποτέ νωρίτερα. Ο Άρης έβαλε δύσκολα, πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό που, παρότι δεν έθελξε επιθετικά, κατάφερε στο φινάλε να βρει το γκολ που τον κρατά στο +7 από τον Βόλο και στο +9 από την ΑΕΚ, η οποία παίζει σήμερα στη Λιβαδειά. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν πιστοί στο πλάνο τους, διατήρησαν, παρά τα νεύρα και τις σκληρές μονομαχίες, τη συγκέντρωσή τους, αλλά στις καθυστερήσεις ολιγώρησαν. Το φάουλ που έδωσαν ήταν… αστείο και δευτερόλεπτα αργότερα άφησαν ολομόναχο (σε στημένη φάση) τον Σπόραρ να σκοράρει. Απορίας άξιο για μια ομάδα που κρατούσε μακριά τους «πράσινους» από την περιοχή.

Αν δούμε το παιχνίδι από την άλλη πλευρά του νομίσματος, θα επιβεβαιωθεί ο εξής κανόνας του ποδοσφαίρου: μην τα παρατάς ποτέ. Και η αλήθεια είναι πως το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παλεύει μέχρι το τέλος σε κάθε παιχνίδι, ξεπερνώντας και τους τραυματισμούς (δεν είναι λίγοι). Μόνο τυχαίο δεν είναι το εννέα στα εννέα που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός φέτος. Τώρα, δύο εβδομάδες πριν από το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Απόστολος Νικολαΐδης», θα πάει στον Βόλο ο οποίος τρέχει το δικό του σερί (πέντε νίκες στη σειρά) και φιγουράρει στη 2η θέση του πίνακα.

Στην Τούμπα ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε κοντά σε ένα σπουδαίο διπλό, αλλά έκανε… χαρακίρι και θα γυρίσει στην Πελοπόννησο με έναν αντί για τρεις βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ για 81’ έμεινε στο διπλό του Φαλήρου και όταν «ξύπνησε» κατάφερε να γλιτώσει την ήττα, μια ήττα που θα τον βύθιζε ξανά στην εσωστρέφεια. Έχει πολλά να διορθώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος καλείται να σηκώσει το… χαλί και να λύσει τα προβλήματα που κρύφτηκαν μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εικόνα του Αστέρα. Μια ομάδα που κράτησε στο μηδέν τον Ολυμπιακό, «πάγωσε» την Τούμπα χθες και κόντρα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό νικήθηκε από τη λευκή βούλα.

Ο ΠΑΣ έζησε το ίδιο έργο με εκείνο απέναντι στον ΟΦΗ χθες το μεσημέρι στη Νεάπολη, ωστόσο αυτήν τη φορά ήταν από την καλή πλευρά. Κόντρα στους Κρητικούς ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο φινάλε. Τότε φανέρωσε έλλειψη συγκέντρωσης και χαρακτήρα, αλλά στην Αθήνα είχε όσα έπρεπε για να γυρίσει από το 2-0, να πάρει τον βαθμό -όπως αποδείχθηκε χρυσό- και να τονώσει το ηθικό του. Όσο για τους Νικαιώτες, σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να διώξουν τα σύννεφα και γκρέμισαν ό,τι με κόπο έχτισαν για ένα ημίχρονο.

ΥΓ.: Τα σερί καθορίζουν πρωταθλήματα. Ο Παναθηναϊκός τρέχει το δικό του, σπάζοντας και ατομικό ρεκόρ χρόνων. Ο μοναδικός που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος -όπως όλα δείχνουν- θα πάει στη Λεωφόρο με στόχο να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του τίτλου. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά, πάρα πολλά χρόνια, θα είναι εκείνος που κυνηγά…