Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2: Με «ζωγραφιές» από Μπιέλ, Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο επικρατώντας με σκορ 2-0 του Παναιτωλικού χάρη σε δύο υπέροχα γκολ των Μπιέλ (50’) και Βαλμπουενά (82’).

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2: Με «ζωγραφιές» από Μπιέλ, Βαλμπουενά

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και αναζητούσε μία αντίδραση. Τη βρήκε αυτή στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό τον οποίο και νίκησε με σκορ 2-0. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι στην αναμέτρηση με την ομάδα του Αναστασίου, η οποία έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο υπέροχα γκολ των Μπιέλ (50’) και Βαλμπουενά (82’) πήραν τη νίκη στο Αγρίνιο, ενώ ζήτησαν πέναλτι στη φάση του 19’ που ο Ρέαμπτσιουκ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σενγκέλια.

Οι δύο ενδεκάδες

Δεν είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μίτσελ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Ντόι έπαιξε δίπλα στον Σωκράτη με τον Ιν Μπομ και τον Εμβιλά να είναι οι χαφ. Μασούρας και Μπιέλ έπαιξαν στα άκρα, ενώ ο Χάμες κινούνταν πιο κοντά στον Μπακαμπού σε ένα σχήμα που θύμισε περισσότερο 4-4-2. Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 με τους Μλάντεν, Μάρτενσον και Ντίας να είναι στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση είχε τους Σενγκέλια, Μόρσεϊ και Κολοβό.

Φάνηκε για 15 λεπτά ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός στο ξεκίνημα του ματς προσπάθησε να γίνει απειλητικός κυρίως με τον Μόρσεϊ από την αριστερή πλευρά. Η ομάδα του Αγρινίου επιχείρησε να εκδηλώσει κάποιες γρήγορες κόντρες, αλλά χωρίς να καταφέρει να τις τελειώσει με επιτυχία. Όλα αυτά μέχρι το 15’ και χωρίς ωστόσο να ελέγχει το παιχνίδι σε αυτό το διάστημα ο Παναιτωλικός. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο.

Πίεσε και είχε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι παίχτηκε στο μισό γήπεδο και κοντά στην περιοχή του Παναιτωλικού. Στο 19’ ο Σενγκέλια τράβηξε τον Ρέαμπτσιουκ και τον έριξε στο έδαφος εντός περιοχής με τον Γκάμαρη να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ο Χάμες ήταν σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό, διότι από τα πόδια του περνούσαν όλες οι φάσεις. Αυτός δημιουργούσε τα πάντα, αλλά η ομάδα του ήθελε μεγαλύτερη ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας για να μπορέσει να προκαλέσει ρήγματα. Ο Κολομβιανός έφτιαξε στο 20’ τη φάση που ο Μασούρας αν και βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Στεργιάκη δεν την τελείωσε, ενώ στο 43’ ο Μπιέλ τελείωσε με πολύ άσχημο τρόπο τη φάση έπειτα από γέμισμα του Μασούρας. Κάπως έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Χάμες να είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και να τον ακολουθεί λίγο σε απόδοση ο Ιν Μπομ.

Γκολ ποίημα από τον Μπιέλ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Το σκηνικό ήταν ίδιο με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια του και είχε εγκατασταθεί έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Εμβιλά ανέβασε την απόδοση του στο ξεκίνημα της επανάληψης και ο Ολυμπιακός είχε γίνει πολύ πιεστικός. Έτσι στο 50’ βρήκε το πανέμορφο γκολ του Μπιέλ που του έδωσε προβάδισμα σε μία φάση που ενεπλάκησαν οι Εμβιλά, Χάμες και Μπακαμπού.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε για ένα μικρό διάστημα να βγάλει αντίδραση, αλλά δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια και δεν κατάφερε να απειλήσει. Η ομάδα του Αγρινίου ήταν πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό και ο Ολυμπιακός πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης. Η ομάδα Πειραιά πίεσε για να πετύχει ένα ακόμα γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι. Αυτό έγινε τελικά στο 82’ με τον Χάμες και τον Βαλμπουενά να κρύβουν τη μπάλα και τον Γάλλο να σκοράρει για το 0-2. Για λίγα λεπτά στο τέλος του αγώνα έπαιξε και ο Φορτούνης που εμφανίστηκε ξανά σε επίσημο ματς μετά από πέντε μήνες. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας με 2-0 του Παναιτωλικού.

Μικρογραφία

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Σκόρερ: 50’ Μπιέλ, 82’ Βαλμπουενά

Κίτρινες:-

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Στεργιάκης – Αποστολάκης (66’ Λιάβας), Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης – Μλάντεν (82’ Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (66’ Ντουάρτε) – Σενγκέλια (82’ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (76’ Πέδρο), Κολοβός

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος (70’ Σαμασέκου), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν Μπομ, Μασούρας (70’ Βαλμπουενά), Χάμες (88’ Φορτούνης), Μπιέλ (88’ Γκάρι), Μπακαμπού (53’ Ελ Αραμπί)