Ο Τεβεκέλης για τη φωτοβολίδα: «Αμφιβάλω αν ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ»

Ο σύμβουλος διαιτησίας του ΠΑΟΚ, Μάλαμας Τεβεκέλης δήλωσε ότι μόνο ο ΠΑΟΚ θέλει τη χρήση του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ αναφέρθηκε και στη φωτοβολίδα που ρίχθηκε στο ματς με τον Πανιώνιο.

Ο Τεβεκέλης για τη φωτοβολίδα: «Αμφιβάλω αν ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ»


Ο Μάλαμας Τεβεκέλης, σύμβουλος διαιτησίας του ΠΑΟΚ, μίλησε στον "ARENA FM 89,4" για τα όσα συνέβησαν στις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Τις διαιτητικές αποφάσεις, τη φωτοβολίδα στη Νέα Σμύρνη ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στον Γιώργο Κομίνη.

Ο Τεβεκέλης μεταξύ άλλων είπε:

Για το πώς βλέπει τα πράγματα μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές:

«Η κατάσταση έχει ήδη ξεφύγει και αν παραμείνει η ίδια κατάσταση θα έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια».

Για το αν νιώθει πως συνεχίζεται το περσινό πρωτάθλημα:

«Ναι, το νιώθουμε αυτό το συναίσθημα, γιατί κάποιοι θέλουν να γίνεται αυτό που επιβάλουν. Αποδεικνύεται πως μας κλέψανε το πρωτάθλημα για να μπει η ΑΕΚ στο Champions League άκοπα. Είναι μία συνέχεια από το προηγούμενο πρωτάθλημα. Πέρσι στα Γιάννενα όλοι ασχολήθηκαν με το γκολ οφσάιντ, αλλά κανείς με το πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ, το ίδιο και με τον Πλατανιά, αλλά και από τον τελικό του 2017 με το γκολ του Ενρίκε. Όλοι θυμούνται το οφσάιντ αλλά κανείς με το πέναλτι που προηγήθηκε».

Για το αν επηρεάζουν την ΚΕΔ τα σχόλια:

«Σίγουρα επηρεάζουν, δεν γίνεται να μην επηρεάζουν. Τα σχόλια πάντα ακούγονται».

Για τον Κομίνη:

«Είναι αδιανόητο ένας διαιτητής που έφερε την καταστροφή στο ποδόσφαιρο, να είναι ακόμα στους πίνακες. Είναι απαράδεκτος ο Περέιρα που τον κρατάει ακόμη. Είναι ένας άνθρωπος που η UEFA δεν τον εμπιστεύεται. Ήδη από την πρώτη αγωνιστική έκανε πολλά λάθη και αντί να κάτσει σπίτι του την δεύτερη αγωνιστική ήταν τέταρτος».

Για τις αλλαγές στους πίνακες:

«Τον ΠΑΟΚ τον έκλεψε πέρσι ο Κομίνης και έπρεπε να φύγει και δεν έφυγε, κάποιοι έχουν φύγει, αλλά αυτός έμεινε. Όμως ο Νο1 που έπρεπε να μην υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ο Κομίνης. Επίσης, δεν είναι τυχαίο, που τρεις παρατηρητές έφυγαν, ενώ το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ».

Για το που βρίσκεται η ελληνική διαιτησία:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν τόσοι ξένοι μέσα στην ΚΕΔ. Εμείς όταν ήμασταν ήταν τρία άτομα, ειλικρινά δεν ξέρω το γιατί».

Για τον αν η ΕΠΟ έχει έλεγχο της κατάστασης:

«Όχι, δεν έχει και δεν πρέπει να έχει».

Για τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι:

«Έχει περάσει η ιδέα και αν κρίνει η ΚΕΔ ότι πρέπει να μπει ξένος, όχι μόνο στα ντέρμπι, αλλά και στα δύσκολα βαθμολογικά παιχνίδια, παραδείγματος χάρη σε ένα ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης αν κρίνεται πρωτάθλημα ή παραμονή».

Για το VAR και τη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Δεν έχει αλλάξει η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τον τελικό του 2017, όπου είχε πει ο Ίβαν Σαββίδης φέρτε το VAR και το πληρώνω εγώ. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά το VAR θα δώσει λύσεις, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά».

Για τα νεύρα που επικράτησαν από τους επιτελείς του ΠΑΟΚ προς τον Καμπούρη και αν τους είπε κάτι:

«Ζήτησε συγγνώμη αν έχει κάνει κάποιο λάθος».

Για το αν περιμένει ο ΠΑΟΚ τιμωρία για τον Καμπούρη:

«Εδώ δεν τιμωρήθηκε ο Κομίνης, που έκρινε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, πιστεύετε θα κάνουν κάτι στον Καμπούρη».

Για το αν θέλει κάποια άλλη ομάδα από τις μεγάλες το VAR:

«Καμία άλλη ομάδα δεν θέλει το VAR, εκτός από τον ΠΑΟΚ».

Για την φωτοβολίδα:

«Πρέπει να προσέχουν οι οπαδοί μας γιατί κινδύνεψαν ζωές και για τον ΠΑΟΚ θα ήταν μία πραγματική καταστροφή. Αμφιβάλλω αν είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, αλλά για να μην έχουμε μάθει ποιος είναι ακόμα, σημαίνει ότι είναι άτομο εμπιστοσύνης των οπαδών του. Να προσέχουν ποιον έχουν δίπλα τους».