Ολυμπιακός: Τι δείχνουν οι μόλις 4 νίκες σε 18 παιχνίδια φέτος

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων και έχει μόλις 4 νίκες με Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Ιωνικό.

Ολυμπιακός: Τι δείχνουν οι μόλις 4 νίκες σε 18 παιχνίδια φέτος

Έχουν γίνει ήδη 18 παιχνίδια τη φετινή σεζόν και ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόλις τα 4! Πρόκειται για ποσοστό επιτυχίας 22,22%. Τα λόγια είναι περιττά.

Αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, δεν το περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει μόνο τον Ατρόμητο, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον ΟΦΗ (με γκολ στο 80’) και τον Ιωνικό. Τρία ματς στο Καραϊσκάκη δηλαδή και ένα στο Ηράκλειο.

Κατά τ’ άλλα, έχουν 8 ισοπαλίες (εκ των οποίων δύο προκρίσεις στα πέναλτι) και 6 ήττες! Είναι ένα ποσοστό που δεν είναι σε καμία περίπτωση τιμητική για όλους όσους έχουν ξεκινήσει από τις 20 Ιουλίου στην Χάιφα έως και την 17η Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ.

Τί δείχνουν οι μόλις 4 νίκες σε 18 παιχνίδια τη φετινή σεζόν; Ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κερδίσει ένα ματς υψηλών απαιτήσεων, ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι που ο αντίπαλός του θα τον πιέσει λίγο παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά στο τέλος πήρε το τρίποντο.

Υπάρχουν φυσικά παιχνίδια που άξιζε τη νίκη βάσει των ευκαιριών, όπως στο 1-1 με τον Βόλο. Και πάλι όμως, με τα «αν» δεν γράφεται Ιστορία.

Αρκετοί από τους παίκτες του Ολυμπιακού δείχνουν να μην μπορούν να σηκώσουν το ψυχολογικό βάρος και την αφόρητη πίεση που είναι λογικό να υπάρχει στον Ρέντη.

Μπροστά τους έχουν το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (22/10, 19.30), μία ομάδα που έχει σκοπό να δυσκολέψει τη ζωή των Πειραιωτών. Είναι πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι από αυτά που έχει κερδίσει με Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Ιωνικό. Είναι πιο δύσκολο και από το 0-0 της Τρίπολης, καθώς ο Παναιτωλικός είναι ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο και όχι φουλ άμυνα όπως ο Αστέρας. Εν ολίγοις, είναι ένα ματς που θα μετρήσει η προσωπικότητα των παικτών του Μίτσελ και κατά πόσο θα έχουν συνέλθει από το σοκ με τον ΠΑΟΚ.