Άξιος της μοίρας του…

Όπως έλεγε και ο Χάρης Ρώμας στο γνωστό σε όλους σίριαλ «Εμπρός… πίσω!». 

Άξιος της μοίρας του…

Η φράση κολλάει γάντι στον φετινό Ολυμπιακό. Αν και το συνονθύλευμα που είδαμε χθες το βράδυ στο Φάληρο μόνο πραγματικό Ολυμπιακό δεν θύμισε. Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τον χειρότερο ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, αλλά κατάφεραν -περί κατορθώματος πρόκειται- να μην πάρουν ούτε βαθμό.

Παράλληλα, να μείνουν στο -10 από την κορυφή στα μέσα Οκτωβρίου και κυρίως να γκρεμίσουν σε 90 λεπτά ό,τι έχτισαν σε δύο εβδομάδες. Από την ανατροπή επί του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και τον παρθενικό βαθμό στην Ευρώπη στη χθεσινή «μαχαιριά». Άλλωστε, μόνο με θαύμα (η εικόνα του δεν πείθει ούτε τον πιο αισιόδοξο) θα μπορέσει να ξαναμπεί στη διεκδίκηση. Τη μία πάει να ράψει και την άλλη ξηλώνει. Την ώρα που οι αντίπαλοί του και ρυθμό έχουν βρει και έχουν απομακρυνθεί, ο Ολυμπιακός μοιάζει άξιος της μοίρας του.

Φυσικά, ευθύνες για την ήττα έχει και ο Μίτσελ. Ο Ισπανός προσπαθεί να… διορθώσει την κατάσταση έχοντας να διαχειριστεί τόσους παίκτες, αλλά οι επιλογές του τον πληγώνουν. Μία από αυτές ήταν να βρεθεί ο Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια, την ώρα που ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κατάφερε να κάνει ντεμπούτο στο Γιουρόπα Λιγκ κρατώντας το μηδέν.

Ο ψηλόσωμος πορτιέρε γνωρίζει καλά από ντέρμπι και σίγουρα θα ήθελε πολλά να αποδείξει απέναντι στην πρώην ομάδα του. Και η μοίρα τα έφερε έτσι που ο Τζολάκης ευθύνεται για τα δύο γκολ. Ιδίως στο αυτογκόλ όπου δεν βγαίνει να καθαρίσει την μπάλα στη μικρή περιοχή. Μέγα σφάλμα. Ακόμη και το γεγονός πως άλλαξε ξανά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας δεν έχει λογική. Ο Ντόι ήταν εξαιρετικός στο Μπακού και συνεργάστηκε άψογα με τον Παπασταθόπουλο, ωστόσο ο Μπα πήρε φανέλα βασικού.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός ούτε ταυτότητα έχει ούτε αρχές στο παιχνίδι του και το πληρώνει. Το ποδόσφαιρο δικαιώνει εκείνους με τις σωστές επιλογές. Αν υπάρχει… Θεός στο άθλημα, αναμφίβολα τιμωρεί τους πρωταθλητές για τα λάθη στον προγραμματισμό και για το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.