Παίζει με το… στόμα

Ο Ολυμπιακός είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να… καθαρίσει τον ΠΑΟΚ στην έδρα του, να πάρει ένα «γεμάτο» τρίποντο αλλά και ανάσες αυτοπεποίθησης ενόψει της συνέχειας, αλλά έβγαλε τα… μάτια του.

Παίζει με το… στόμα

Απέναντι σε μια ομάδα που είχε στήσει… πούλμαν στην άμυνα, «κατόρθωσε» να δεχθεί δύο γκολ παίζοντας ασταθώς, χωρίς συγκέντρωση, καθαρό μυαλό, αυτοματισμούς και πνευματική ετοιμότητα. Διότι θέλει μεγάλη προσπάθεια για έναν παίκτη να χάσει τόσο κραυγαλέες ευκαιρίες.

Είναι προφανές πως το μυαλό των «ερυθρολεύκων» έχει… χαλάσει, παίζοντας περισσότερο με το στόμα παρά με τα πόδια. Με το αποτέλεσμα αυτό είναι πέμπτοι στη βαθμολογία απέχοντας δέκα βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και θα πρέπει να γίνουν πολλά και πολύ γρήγορα για να μπορέσουν όχι απλώς να καλύψουν τη διαφορά αλλά και να γίνουν ο Ολυμπιακός που γνωρίζουν όλοι. Δηλαδή μια ομάδα που ειδικά στην έδρα της… τσακίζει τον αντίπαλο. Τώρα οι όροι έχουν αντιστραφεί και κινδυνεύουν να γίνουν καθημερινότητα σε έναν οργανισμό που ποτέ του δεν συμβιβάστηκε με την ήττα και τη… μισή προσπάθεια.

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Πήγε στο Καραϊσκάκη μπας και πάρει έναν πόντο και γυρίζει στη Θεσσαλονίκη σαν να πήρε το πρωτάθλημα!

Από εκεί και πέρα, ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ προσπαθεί να στήσει η Ευρωλίγκα. Επιχειρεί να κάνει νέα προσπάθεια για να επεκταθεί και να ανανεώσει το κοινό αλλά και τις πηγές εσόδων της. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα διείσδυσης στη Μεγάλη Βρετανία, η λίγκα προσπαθεί να βρει… ενεργειακό πάροχο.

Έτσι λοιπόν είναι σε προχωρημένες επαφές με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ώστε να συνάψει χορηγικές συνεργασίες. Κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει, συνεπώς η συζήτηση δεν σταματάει, αλλά μόλις αρχίζει. Είναι κάτι που θα απασχολήσει άμεσα το ευρωπαϊκό μπάσκετ το επόμενο χρονικό διάστημα, με το Ντουμπάι να θέλει πολύ, αλλά να μην πρόκειται για εύκολη απόφαση.

Άλλωστε, δεν είναι τα πάντα το χρήμα, από την άλλη εδώ και χρόνια η Ευρωλίγκαψάχνεται, αλλά παραμένει μια διοργάνωση που στο οικονομικό κομμάτι ταλαιπωρείται. Δεν έχει τα έσοδα του ποδοσφαίρου, είναι πάρα πολλά χιλιόμετρα μακριά από το ΝΒΑ. Χάνει συνέχεια παίκτες που φεύγουν για τις ΗΠΑ και εξακολουθεί να απασχολεί συγκεκριμένες αγορές, που δεν της επιτρέπουν να γίνει ανταγωνιστική και εντός μπάσκετ, αλλά και σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Όπως και να έχει, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα της Ευρωλίγκας. Θα είναι το Ντουμπάι; Θα είναι τα πετροδόλαρα; Το πιο σημαντικό είναι ότι άνοιξε η συζήτηση και αναζητούνται οι τρόποι για να αναπτυχθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ και να βρει τα χρήματα που του λείπουν.

Το ιδανικό θα ήταν να βρεθούν οι μεγάλοι χορηγοί και να μην αλλοιωθεί σε τίποτα ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της διοργάνωσης. Φαίνεται όμως πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ, διότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Μπορεί να… τρομάζει το καινούργιο, αλλά μάλλον είναι μία από τις επιλογές που έχει μπροστά της η Ευρωλίγκα για να καταφέρει να αποτελέσει μια σύγχρονη διοργάνωση που κοιτάζει στο μέλλον και δεν είναι «καρφωμένη» στο παρόν.

Βέβαια, άνθρωποι που έχουν συζητήσει πολλές φορές με Άραβες γενικότερα για επενδύσεις έχουν την αίσθηση πως οι συγκεκριμένοι ρωτάνε διεξοδικά για ένα πρότζεκτ, συζητούν περισσότερο και αποφασίζουν για λιγότερα. Οπότε ας περιμένουμε πρώτα να δούμε απτά αποτελέσματα πριν από τους πανηγυρισμούς…