ΠΑΣ Γιάννινα: Κίνδυνος για τον «Άγιαξ», ανακλήθηκε το πιστοποιητικό του στη Super League!

Με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κίνδυνος για τον «Άγιαξ», ανακλήθηκε το πιστοποιητικό του στη Super League!

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΕΑ, η παράβαση του ΠΑΣ που οδήγησε στην ανάκληση του πιστοποιητικού αφορά μη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους (σ.σ. παίκτες, ομοσπονδία, μισθώσεις κλπ), ενώ υπήρξε και κατάθεση ψευδών βεβαιώσεων ότι οι οφειλές αυτές είχαν καταβληθεί.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να εξοφλεί τις οφειλές αυτές πριν από κάθε αγωνιστική με την ΕΕΑ να έχει την ευθύνη για τη διαρκή τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο έχουν την καταρχήν ανάκληση του πιστοποιητικού ενώ σε ακρόαση κλήθηκαν ΠΑΣ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης, με την απόφαση να διαβιβάζεται τόσο στην ΕΠΟ όσο και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

«Κλήση σε ακρόαση ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ, για παράβαση του άρθρου 77Α παρ.παρ.3, 4 εδ.α΄ περ.αε΄, 6 και 7 Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν.4809/2021. ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΣΕ.

ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΕΠΟ ΚΑΙ SUPER LEAGUE 1.

ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.»