Ο Χάμες και ο Ντόι

Ο Χάμες Ροντρίγκες δεν είναι ακόμη έτοιμος αλλά ξέρει να κάνει το δύσκολο να μοιάζει απλό σε κάθε του κίνηση. Για τον Ολυμπιακό πρέπει να μην είναι δύσκολο στη συνέχεια και για τον Ντόι.

Ο Χάμες και ο Ντόι

Ο Μίτσελ δέχτηκε κριτική αυστηρή για το γεγονός ότι άλλαξε με την Καραμπάγκ τον Σισέ πάνω που έκανε την γκάφα στο δεύτερο γκολ. Ο Ισπανός θα πρέπει τώρα να πάρει τα εύσημα όχι επειδή έδωσε ευκαιρία σε ένα νέο παιδί όπως ο Ανδρέας Ντόι να παίξει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά και γιατί κράτησε τον Τζολάκη στην εστία παρόλο που δέχτηκε τρία γκολ στο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού καθημερινά μαθαίνει κι αυτός τη νέα ομάδα του. Και προσπαθεί να βρει κι άλλες λύσεις όταν υπάρχουν απουσίες σε διάφορες θέσεις από το εσωτερικό του ρόστερ του. Ενός μεγάλου ρόστερ που καμιά φορά όμως έχει ψάξιμο και στο βάθος του όταν υπάρχει ανάγκη. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό λέμε όλοι ότι είναι το τεράστιο ρόστερ του, αλλά μπορεί όλο αυτό να αποδειχτεί στη διάρκεια της σεζόν και το μεγάλο όπλο.

Στο ματς με τον ΟΦΗ ο Μίτσελ δεν έκανε τις ιδανικότερες επιλογές ενδεκάδας. Μπορούσε, όμως, να γυρίσει στον πάγκο του και να βλέπει Χάμες, Μαρσέλο, Βαλμπουενά. Και Γκάρι και Χουάνγκ Ουί Τζο και να έχει και τραυματίες ή εκτός πλάνων όλη σχεδόν την άμυνά του, τους μισούς χαφ του, τον Ελ Αραμπί και άλλους. Αυτό μοιάζει με πρόβλημα, αλλά είναι και μεγάλη εξυπηρέτηση. Ο Χάμες, ο Ματιέ, αλλά και οι Γκάρι και Βρουσάι μπήκαν και άλλαξαν το ματς. Ο Εμβιλά γύρισε στόπερ και άλλαξε το ματς. Θέσεις διαφοροποιήθηκαν και άλλαξε το ματς.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα παιχνίδι που είχε στο πρόγραμμα να το πάρει, αλλά εάν δεν τα κατάφερνε θα έβαζε κι άλλη πίεση στην πλάτη του. Κι άλλα άγχη. Κι άλλες αμφισβητήσεις. Γι΄αυτό η νίκη του έχει αξία μεγαλύτερη από τρεις βαθμούς. Η συνέχεια παραμένει δύσκολη, αλλά τώρα έχει Καραμπάγκ στο Μπακού. Δεν έχει τίποτε άλλο παραπέρα. Με όσο μεγαλύτερη βελτίωση και όσο λιγότερα λάθη γίνεται να συμβούν.

Και κάτι για τον Χάμες. Ο Κολομβιανός δεν είναι απολύτως έτοιμος. Ξεκάθαρα. Αλλά έχει ένα στιλ σα να παίζει πανεύκολα σε κάθε φάση. Να κάνει το δύσκολο να μοιάζει απλό και το απλό δύσκολο. Χειροκροτήθηκε, όπως και ο Μαρσέλο, από το κοινό του ΟΦΗ και μπράβο στους φίλους της κρητικής ομάδας, αλλά νομίζω ότι σε κάθε έδρα αυτό θα συμβαίνει. Ή σχεδόν.

Το θέμα επίσης είναι να ξαναδούμε τον Ντόι. Να μην γίνει σημάδι για την πορεία του αυτό το λάθος με το αυτογκόλ. Κι αν χρειαστεί να τον ξαναδούμε και στόπερ, όπου χρειάζεται η ομάδα. Ας είναι η κανονικά θέση του στα χαφ. Και του Εμβιλά στα χάφ είναι, αλλά όποτε παίζει στόπερ είναι καλύτερος κι από στόπερ. Ήταν ένα σκληρό μάθημα για τον 19χρονο παίκτη, όμως μπορεί να κάνει καλό στην καριέρα του.