Ολυμπιακός: Με Χάμες και Μπακαμπού στην ενδεκάδα

Οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικούς «πυλώνες» στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στο ματς της Κρήτης.

Ολυμπιακός: Με Χάμες και Μπακαμπού στην ενδεκάδα

Σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης ο Μίτσελ έχει στη διάθεσή του δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν πολλές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ο Χάμες Ροντρίγκες προπονείται κανονικά εδώ και δύο τρεις μέρες και κατά συνέπεια θα παίξει σημαντικό ρόλο στη σημερινή αναμέτρηση.

Ο Μίτσελ δεν έχει «φωτογραφίσει» ενδεκάδα στον Ρέντη, ωστόσο θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν ο Κολομβιανός δεν μπει κατευθείαν στην αγωνιστική εξίσωση από πλευράς Ισπανού τεχνικού. Άλλωστε, το ξέρει πολύ καλά και ο Μίτσελ ότι παρόλο που ο Χάμες προέρχεται από μία εβδομάδα απουσίας λόγω τραυματισμού στη γάμπα, το γεγονός ότι τον βλέπει ετοιμοπόλεμο αυτομάτως αυξάνει τις πιθανότητές του για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ οι κοφτερές μπαλιές του Χάμες αλλά και η εκτελεστική του δεινότητα είναι στοιχεία που μπορούν να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις.

Επίσης, ένα μεγάλο «όπλο» για τον Μίτσελ είναι η παρουσία του Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Να είστε σίγουροι ότι, ακόμα και ο Ελ Αραμπί να ήταν καλά, ο 31χρονος Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσει στον πάγκο. Είτε θα έπαιζε μαζί με τον Ελ Αραμπί όπως συνέβη με τον Ατρόμητο είτε θα ξεκινούσε μόνος του στην επίθεση.

Σίγουρα κάποια τελειώματά του στο ματς με τον Ατρόμητο προβλημάτισαν (παρότι σημείωσε δύο γκολ), ωστόσο αυτό που άρεσε στον Μίτσελ ήταν ο τρόπος με τον οποίο ξεγλιστρούσε από τους προσωπικούς του αντιπάλους, με αποτέλεσμα να βρίσκεται συνεχώς σε θέση βολής. Ο ΟΦΗ είναι δεδομένο ότι θα κοιτάξει να παίξει μαζική άμυνα και παίκτες σαν τον Μπακαμπού που ξέρουν να φεύγουν από τα μαρκαρίσματα μπορούν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό το... αντίδοτο στο «τείχος» που θα παρατάξει ο Νίκος Νιόπλιας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ