Οι μεταγραφές Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού 2018-19
Η φετινή μεταγραφική περίοδος έφτασε στο τέλος της και το fosonline σας παρουσιάζει τις μεταγραφές των τεσσάρων ομάδων που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα.
Φυσικά ακόμα υπάρχει το «παράθυρο» για τους ποδοσφαιριστές που είναι Free agents (είναι ελεύθεροι χωρίς να δεσμεύονται με συμβόλαιο από κάποια ομάδα) το οποίο θα «κλείσει» στις 14 Σεπτεμβρίου.
Οι ομάδες φέτος το καλοκαίρι κινήθηκαν με συγκεκριμένο πλάνο, αφού οι ανάγκες του κάθε συλλόγου ήταν διαφορετικές. Στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε πράξη τα λεγόμενά του, έδωσε εν λευκώ το σύλλογο στον Πέδρο Μαρτίνς και ο Πορτογάλος τεχνικός δημιούργησε ένα ρόστερ εντελώς διαφορετικό από το περσινό.
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Στον Πειραιά ευελπιστούν φέτος να επιστρέψουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να εκθρονίσουν την ΑΕΚ και οι κινήσεις που έγιναν δείχνουν ότι η ομάδα χαράζει ένα νέο δρόμο.
Υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση σε όλες τις θέσεις, με μεταγραφές για όλα τα γούστα! Από τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της περσινής Super League (Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος) μέχρι και ποδοσφαιριστές στους οποίους θα επενδύσει για το μέλλον (Λάζαρ Ραντέλοβιτς που έμεινε δανεικός στη Ρατνίσκι). Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η υπόθεση του Γιάγια Τουρέ, αφού υπήρχε φημολογία ότι ο Ιβοριανός έχει συμφωνήσει, όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι.
Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι αλλάζουν οριστικά σελίδα με την πρόκρισή τους στους ομίλους του Europa League επί της Μπέρνλι.
Ας δούμε όμως τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν και έφυγαν:
Ήρθαν: Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Γιαννιώτης, Γκερέρο, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε, Μιράντα, Μεριά, Τοροσίδης, Νάτχο, Γκιγιέρμε, Αχμέντ Χασάν, Σα, Λέιβα
Έφυγαν: Ρισβάνης, Λάτσι, Σεμπά, Προτό, Εμενίκε, Ίγκορ, Οφόε, Ρομαό, Ζιλέ, Ένγκελς, Τζούρτζεβιτς, Μανθάτης, Γιαννιώτας, Μάριν, Καπίνο, Σκαφίδας, Σιώπης, Ζντιέλαρ, Ταχτσίδης (μένει ελεύθερος), Μαρτίνες, Μπανανά, Βιάνα,
ΑΕΚ
Η φετινή σεζόν βρήκε την ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ η Ένωση κατάφερε και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Οι φίλοι της ομάδας περίμεναν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα έρχονταν και ποδοσφαιριστές ποιότητας που θα άλλαζαν την ΑΕΚ επίπεδο, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η γκρίνια.
Η ΑΕΚ κάλυψε τα κενά που δημιουργήθηκαν από τη φυγή πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών όμως το αν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι ισάξιοι με αυτούς που έφυγαν, θα το δείξει η πορεία (αυτό φυσικά ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες).
Ήρθαν: Αλμπάνης, Γιαννίκογλου, Οικονόμου, Μπογέ, Πόνσε, Άλεφ, Πέδρο Βίτορ, Σβάρνας, Γιαννιώτας
Έφυγαν: Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος, Βράνιες, Μασούντ, Ανέστης, Αραούχο, Μεληκιώτης
ΠΑΟΚ
Κακά τα ψέματα ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που χρειαζόταν τη λιγότερη ενίσχυση, αφού ο περσινός του κορμός παρέμεινε σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές, κάτι που ήταν και η επιθυμία του προπονητή του, Ραζβάν Λουτσέσκου.
Ήρθαν: Χατσερίντι, Ζαμπά, Ακπόμ, Βέρνμπλουμ, Ουάρντα, Τόσκα, Καρέλης
Έφυγαν: Αζεβέδο, Τζάλμα Κάμπος, Χατζηισαΐας, Κουλούρης, Πούγγουρας, Μυστακίδης, Μιχόγεβιτς, Χαρίσης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Η εποχή λιτότητας και τα... μνημόνια έχουν ριζώσει για τα καλά στους «πράσινους» που είναι και η πιο... ταλαιπωρημένη ομάδα του πρωταθλήματος.
Η διοικητική αστάθεια, η γκρίνια και ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει δεν επέτρεψαν στην ΠΑΕ να προχωρήσει σε μεγάλες μεταγραφές και ο ΠΑΟ ενισχύθηκε με ελπιδοφόρους παίκτες όπως ο Καμπετσής και ο Βέργος που πήγε στο «τριφύλλι» από τον Ολυμπιακό.
Ήρθαν: Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Σιφναίος, Παντελάκης, Καμπετσής, Βέργος
Έφυγαν: Λουτσιάνο, Βλαχοδήμος, Λουντ, Ευαγγέλου