Πέντε μήνες «φαγούρας» με Μάριν και Ολυμπιακό

Aπό τον Απρίλιο είχε ενημερωθεί ο Γερμανός, αλλά καθόταν πάνω στο συμβόλαιό του και δεν έλεγε να φύγει με τίποτα. Κάτι ήξερε ο Ερυθρός Αστέρας από τον Ιούνιο.

Πέντε μήνες «φαγούρας» με Μάριν και Ολυμπιακό

Τέλος λοιπόν ο Μάρκο Μάριν. Τέλος και ένας μεγάλος «βραχνάς» για τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός είχε «ταλαιπωρήσει» αρκετά τους «ερυθρόλευκους», σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που απορούσαν αρκετοί μέσα στον Ρέντη για το αν έχει φιλοδοξίες ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ή κοιτάζει μόνο τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο Μάριν δεν έλεγε να φύγει με τίποτα. Από τον Απρίλιο είχε ενημερωθεί ότι θα πρέπει να βρει ομάδα, αλλά είχε πάρει λίγο τα «πάνω» του στο Ζέεφελντ όταν ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να του δίνει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά.

Κάπου εκεί πίστεψε ο Γερμανός ότι θα σώσει την παρτίδα, όμως η συμπεριφορά του στο β' στάδιο προετοιμασίας στο Γκενκ ήταν και το «τελειωτικό χτύπημα».

Ο Μάριν δεν ήταν αυτός που έπρεπε από πλευράς διάθεσης. Με συνοπτικές διαδικασίες κόπηκε από τον σύλλογο και γύρισε άρον-άρον στην Αθήνα, μη ακολουθώντας την αποστολή στο Έρμελο.

Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως, οι αποφάσεις είχαν ήδη παρθεί από τον σύλλογο. Ακόμη και διάθεση να έβγαζε στις προπονήσεις, το τέλος του Μάριν ήταν δρομολογημένο.

Απλώς δεν το είχε συνειδητοποιήσει ο ίδιος στον βαθμό που θα έπρεπε. Ο Οφόε για παράδειγμα είπε ότι αφού δεν βρίσκει κάτι καλό σε Αγγλία, Γερμανία ή Ιταλία, θα πάει στην Γάνδη για να ξαναφτιάξει το όνομά του.

Ο Μάριν ωστόσο καθόταν πάνω στο συμβόλαιό του και φαινόταν ότι η ιστορία θα τράβαγε εώς και τα... χασομέρια της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Ερυθρός Αστέρας για παράδειγμα είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του από τις αρχές του καλοκαιριού.

Την ίδια στιγμή ωστόσο έβγαιναν ρεπορτάζ από την Γερμανία που εμφάνιζαν τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό ως «Νο1» στη λίστα της Σάλκε. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι η Σάλκε όντως είχε χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει κάτι.

Οι Σέρβοι όμως επέμεναν. Του έλεγαν και του ξαναέλεγαν ότι θα του δώσουν το 1εκ. ευρώ ετησίως που ζητάει για συμβόλαιο. Εκείνος ανένδοτος. Προσπαθούσε να βρει άκρη με το MLS ή την Κίνα, αλλά έκλεισαν και οι δύο αγορές και άρχισε πάλι να κάνει... νερά.

Τελικά, το τελευταίο 15νθήμερο του Αυγούστου ήταν καθοριστικό, μιας και ο Μάριν κατάλαβε για τα καλά ότι στον Ολυμπιακό ήταν ιδιαιτέρως εκνευρισμένοι μαζί του και με την όλη στάση του και τότε άρχισε να κινητοποιείται λίγο περισσότερο.

Τελικά, πήγε στον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος όλο το καλοκαίρι δεν ψάχτηκε για άλλον μεσοεπιθετικό. Μέχρι και την Πέμπτη 30 Αυγούστου, όταν ο Κρκιτς προτάθηκε στους Σέρβους, η απάντηση των «ερυθρολεύκων» του Βελιγραδίου ήταν ότι «εμείς θέλουμε τον Μάριν». Δικός τους λοιπόν είναι από χθες.