Ολυμπιακός: Το ατού του Μπακαμπού

O Σίντρικ Μπακαμπού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 2-0 με τον Ατρόμητο χάρη στα δύο τέρματα που πέτυχε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έκανε και το τέλειο παιχνίδι. Δεν ήταν μόνο η εξ επαφής κεφαλιά του πάνω στον Γιαννιώτη. 

Ολυμπιακός: Το ατού του Μπακαμπού

Ορισμένα τελειώματά του, ειδικά τα σουτ του, ήταν... τζούφια, δεν ήταν «γεμάτα», και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπαταλήσει ευκαιρίες ενώ θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή της ομάδας του. Όπως και να ‘χει, πάντως, ο Μπακαμπού στη Βιγιαρεάλ είχε δείξει ότι είναι ένας δεινός εκτελεστής. Μπορεί στη Μαρσέιγ να μην «έπιασε», αλλά στο «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν το... κάτι άλλο. Οπότε τα προχθεσινά του άσχημα τελειώματα περισσότερο έχουν να κάνουν με την ψυχραιμία που δεν είχε εκείνη τη στιγμή.

Εκείνο που έχει ξετρελάνει, όμως, τον Μίτσελ είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεγλιστράει από τον αντίπαλο. Οι κινήσεις του χωρίς την μπάλα για να βρεθεί σε θέση βολής δείχνουν ξεκάθαρα έναν επιθετικό που γνωρίζει πολύ καλά τη θέση. Βέβαια, θα πρέπει να τον δούμε και σε παιχνίδια που οι αντίπαλοι θα παίζουν πιο κλειστά.

Και το λέμε αυτό, γιατί ο Ατρόμητος κατέβηκε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι... αντι-ποδόσφαιρο. Αν θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το προχθεσινό ματς για τον Μπακαμπού, δεν είναι μόνο τα δύο γκολ του αλλά και το γεγονός ότι κατάφερνε να βρίσκει τον τρόπο να ξεφεύγει από τους προσωπικούς του αντιπάλους ή να κάνει καλύτερες τοποθετήσεις εντός περιοχής από τους αμυντικούς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ