Οι «αιώνιοι» μίλησαν…

Πολλαπλά μηνύματα τίτλων είχε η χθεσινή μέρα. Τόσο από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ που έδειξε ότι είναι μίνιμουμ μία σκάλα πάνω από τον Παναθηναϊκό όσο και από τις ποδοσφαιρικές ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Οι «αιώνιοι» μίλησαν…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Στο μπάσκετ οι Πειραιώτες, αφού ξεπέρασαν το σοκ των πρώτων λεπτών, στη συνέχεια έκαναν ό,τι ήθελαν στη Ρόδο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε σε διάρκεια να κοιτάξει στα μάτια τους νταμπλούχους Ελλάδας. Εκεί που πήγαινε να πλησιάσει, ο Ολυμπιακός έβρισκε πάντοτε τις λύσεις και κρατούσε ουσιαστικά τις τύχες του ματς στα χέρια του. Ήταν ανώτερος, επιβλητικός και σίγουρα έστειλε μήνυμα για νταμπλ και τη φετινή σεζόν. Αντιθέτως, το «τριφύλλι», που είναι μία νέα ομάδα με καινούργιο προπονητή και αρκετά φρέσκα πρόσωπα στη 12άδα του, δείχνει ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο για να βάλει -σε πρώτη φάση- δύσκολα στον «αιώνιο» αντίπαλό του. Δεν λέμε να τον κερδίσει, αλλά έστω να τον κοντράρει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, παίρνοντας χρονικά τα ματς που έγιναν, ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε τη χαμένη του ταυτότητα και έστειλε μήνυμα στους άλλους διεκδικητές του τίτλου ότι «επέστρεψα δυναμικά»! Κέρδισε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 2-0 τον Ατρόμητο και το σημαντικότερο είναι ότι παρατηρήθηκε επί της ουσίας η αλλαγή κλίματος που έφερε ο ερχομός του Μίτσελ. Τώρα καλείται να ξεπεράσει υψηλότερους «σκοπέλους» στο πρωτάθλημα, καθώς ακολουθούν οι δύο δύσκολες έξοδοι σε Ηράκλειο και Αγρίνιο, αλλά και το ενδιάμεσο ματς με τον «πληγωμένο» -εξαιτίας της χθεσινής ήττας- ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Ο «Δικέφαλος» δεν κατάλαβε από πού του ήρθε το… χαστούκι από τον Παναθηναϊκό. Ένας Παναθηναϊκός που, μετά το πρώτο κρας τεστ στο νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, πέρασε με επιτυχία και τις δεύτερες εξετάσεις στην Τούμπα χάρη στον Αϊτόρ, τον πιο βελτιωμένο ποδοσφαιριστή της Σούπερ Λιγκ τον τελευταίο χρόνο! Κι αν κάποιοι έλεγαν για το εύκολο πρόγραμμα που είχε το «τριφύλλι» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, σίγουρα το χθεσινό διπλό στη Θεσσαλονίκη μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι «πράσινοι» το έκαναν το πρόγραμμα να φαίνεται εύκολο. Στον πάγκο κάθεται ένας άνθρωπος (Γιοβάνοβιτς) που δουλεύει την ομάδα του εδώ και έναν χρόνο και οι παίκτες του έδειξαν ότι έχουν τα «άντερα» και την προσωπικότητα να φέρουν τούμπα την… Τούμπα, χάρη στην κυνικότητά τους, την ποδοσφαιρική τους οξυδέρκεια και φυσικά τη θεαματική βελτίωση της εικόνας τους στο β’ μέρος. Όλα αυτά φυσικά φέρουν 100% τη σφραγίδα του 60χρονου Σέρβου τεχνικού.

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί τίτλου, καθώς ο δρόμος είναι μακρύς. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να φωνάζει ότι πάει για τίτλο, έχοντας στον πάγκο έναν ταπεινό και κυρίως ικανότατο προπονητή που ολοφάνερα εμπνέει τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ολυμπιακός φυσικά, που είναι στο χτίσιμο με τον Μίτσελ, έχει ως βάση την αύρα του Ισπανού τεχνικού, το «πλούσιο» ρόστερ του και το DNA πρωταθλητισμού στα αποδυτήρια για να επανέλθει δυναμικά, ενώ η ΑΕΚ την ώθηση του νέου γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δύσκολα θα αντέξει…