Ματίας Ιγκλέσιας: Ο δικός μας... ξένος

Ο Ματίας Ιγκλέσιας αγωνίστηκε για 16η διαδοχική σεζόν στην Super League και έγινε ο πιο “συνεπής” ξένος στην ιστορία της. 

Ματίας Ιγκλέσιας: Ο δικός μας... ξένος

Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης την περσινή σεζόν είχε πιάσει στην κορυφή τον Κριστόφ Βαζέχα που είχε συμμετάσχει σε 15 πρωταθλήματα της Α’ Εθνική / Super League και πλέον, ο Ιγκλέσιας είναι μόνος πρώτος.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της ΑΕΛ, για την οποία και ήρθε στην Ελλάδα. Στις 7 Οκτωβρίου 2007 έκανε το ντεμπούτο του στην εντός έδρας ισοπαλία 3-3 με τον Λεβαδειακό.

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να βρει το πρώτο από τα 26 γκολ που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα. Αυτό συνέβη στις 4 Οκτωβρίου 2008 στη νίκη της ΑΕΛ επί του ΟΦΗ με 4-3.

Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 312 ματς με την ΑΕΛ, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχει σημειώσει συνολικά 26 γκολ.

Οι περισσότερες συμμετοχές του είναι την σεζόν 2012-13, όπου αγωνίστηκε σε 30 ματς πρωταθλήματος και σημείωσε 3 γκολ με τον Ατρόμητο, ενώ στο Περιστέρι ήταν και η πιο παραγωγική του χρονιά στο πρωτάθλημα, με 6 τέρματα το 2013-14 σε 19 συμμετοχές.

Ο Ιγκλέσιας είναι πλέον ο πρώτος σε έναν πίνακα που αποτυπώνει ουσιαστικά την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους ξένους που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Κριστόφ Βαζέχα ήταν εκείνος που είχε μέχρι τώρα το ρεκόρ, με 15 σεζόν στο πρωτάθλημα και μια σεζόν λιγότερη έχουν οι Μπατίστα, Τζόρτζεβιτς. Στα 13 πρωταθλήματα έχει σταματήσει ο Τόνι Σαβέβσκι.

Το απόλυτο ρεκόρ βέβαια ανήκει σε ελληνικά “πόδια” με τους Μίμη Δομάζο, Νίκο Χρηστίδη και Τάσο Μητρόπουλο που έχουν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα για 21 σεζόν.

πηγή: slgr.gr