Ολυμπιακός: Το πρότζεκτ «Τζολάκης» και η επιλογή Πασχαλάκη

Ο Ολυμπιακός μετά τον τραυματισμό του Τόμας Βατσλίκ επέλεξε να ενεργοποιήσει τον Πασχαλάκη, ενώ ο Τζολάκης ετοιμάζεται να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ολυμπιακός: Το πρότζεκτ «Τζολάκης» και η επιλογή Πασχαλάκη

Εδώ και πολλές ημέρες είχε ανοίξει μία μεγάλη κουβέντα για το ποιος θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής. Όπως είχε γράψει και το «ΦΩΣ» ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είχε προβάδισμα έναντι του Τόμας Βατσλίκ λόγω του ντεφορμαρίσματος του Τσέχου.

Μέχρι εδώ καλά, για να πάρει και τις ανάσες του ο Βατσλίκ και να συνέλθει και να βρει τον εαυτό του. Όλα άλλαξαν με τον σοβαρό τραυματισμό του Τσέχου. Στον Ολυμπιακό κινήθηκαν άμεσα για την απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη αν και ήταν ένα όνομα που συζητιέται όλο το καλοκαίρι και απλά περιμέναμε πότε θα τον δούμε με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο τραυματισμός του Βατσλίκ έβαλε τέλος στην κουβέντα αν πρέπει να αποκτηθεί ή όχι.

Βέβαια ακόμα και τώρα υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει τις αντιρρήσεις του και θα προτιμούσε να βλέπει τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο έπραξε σωστά που πήρε τον 33χρονο γκολκίπερ και τα πράγματα είναι απλά. Πριν λίγες ημέρες ο Μίτσελ είχε δηλώσει πως η ομάδα του Πειραιά έχει κρίση ταυτότητας. Δεν χρειάζεται, άλλωστε και μεγάλη φαντασία να το καταλάβει κανείς όταν βλέπει ένα τέτοιο μέγεθος όπως ο Ολυμπιακός να έχει δύο νίκες σε 13 ματς!

Είναι κατανοητό πως η πίεση πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο Τζολάκης στα 19 του χρόνια που όπλο του είναι το ταλέντο του μπορεί να αντέξει όλο αυτό το βάρος έχοντας μπροστά του μεγάλα παιχνίδια που ο κόσμος απαιτεί νίκες; Μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την τρομακτική πίεση που έχει το κλαμπ, η οποία αυτή τη στιγμή απαγορεύει και το παραμικρό λάθος;

Το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός, σε μία δύσκολη χρονιά, να «έκαιγε» έναν ταλαντούχο τερματοφύλακα. Και η θέση του γκολκίπερ στους Πειραιώτες και σε κάθε μεγάλη ομάδα είναι πολύ δύσκολη, πολύ απαιτητική και θέλει πείρα και γερό στομάχι για να την αντέξει κάποιος.

Ορθά οι Πειραιώτες βάζουν στο ρόστερ τους έναν τερματοφύλακα που μπορεί να μην είναι σούπερ, αλλά τουλάχιστον έχει εμπειρία και έπαιζε σε μία ομάδα που επίσης ήταν απαιτητική και δύσκολη. Έχει κάνει πρωταθλητισμό με τον ΠΑΟΚ και βασικά έχει την… τρέλα που χρειάζεται ένας γκολκίπερ για να σταθεί κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Με την επιλογή του Πασχαλάκη, ο Ολυμπιακός δεν ακυρώνει τον Τζολάκη και αυτό το μεγάλο πρότζεκτ που το πιστεύουν όλοι μέσα στην ομάδα, αλλά το προστατεύει. Το αν Τζολάκης θα καταφέρει κάποια στιγμή να γίνει σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Έχει καλά στοιχεία, αλλά ακόμα έχει και πολύ δρόμο για να αντέξει ένα τόσο μεγάλο βάρος.