Ώρα μηδέν για Ολυμπιακό και Κορμπεράν

Προφανώς ο Ολυμπιακός που θα δούμε από τον Οκτώβριο και μετά δεν θα έχει καμία σχέση με το αίσχος που έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα.

Ώρα μηδέν για Ολυμπιακό και Κορμπεράν

Η ένταξη των παγκόσμιας κλάσης Μαρσέλο και Χάμες, του ικανότατου Μπακαμπού, του παλιόφιλου Κασάμι και άλλων που καταφτάνουν ακόμα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές θα δημιουργήσουν, σε συνεργασία με ορισμένους από τους ήδη υπάρχοντες, ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ που έχουμε αντικρίσει ποτέ σε αυτήν τη χώρα. Η δε διακοπή για το UEFA Nations League αναπόφευκτα θα βοηθήσει επιτέλους στο «δέσιμο» της ομάδας, η οποία ως τώρα αποτελούσε μια ποδοσφαιρική Βαβέλ.

Πριν να συμβούν όλα αυτά, ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα ματς. Το πρώτο ντέρμπι εντός συνόρων - ο πρώτος τελικός ουσιαστικά της σεζόν.

Αύριο το βράδυ οι ταλαιπωρημένοι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη Θεσσαλονίκης. Η νίκη για τον Ολυμπιακό αποτελεί (όπως λέει και η γνωστή κοινότοπη έκφραση) μονόδρομο. Ισοπαλία ή ήττα ενδεχομένως να αφήσει τους Ερυθρόλευκους έξι ή επτά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που υποδέχεται απόψε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο. Έχω την αίσθηση πως στην Ελλάδα καμία ομάδα ποτέ δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τέτοια διαφορά εις βάρος της.

Ο Κάρλος Κορμπεράν φέρει λιγότερες ευθύνες απ' όλους για τα χάλια του Ολυμπιακού. Παρέλαβε μια ομάδα με την οποία δεν έκανε προετοιμασία, διαλυμένη και με ένα ρόστερ που μεταβάλλεται συνεχώς, με παίκτες να έρχονται και να φεύγουν. Οι περισσότεροι από τους σταρ της ομάδας είτε είναι τραυματίες είτε προέρχονται από τραυματισμό ή είναι ανέτοιμοι και κυκλοφορούν ακόμα με πολιτικά. Αυτό όμως με το οποίο σίγουρα χρεώνεται ο νεαρός τεχνικός είναι πως επί των ημερών του ο Ολυμπιακός δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα βήμα μπροστά. Οι συντριβές από τη Μακάμπι και τη Φράιμπουργκ είναι… κόπι-πάστε (που θα έλεγε και μια ψυχή). Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Κάτι προκρίσεις στα πέναλτι και δυο-τρία εκρηκτικά δεκάλεπτα ή τέταρτα που μεσολάβησαν δεν αλλάζουν τη μεγάλη εικόνα.

Στο «Κλ. Βικελίδης» ο Κορμπεράν καλείται να βγάλει άσους από το μανίκι. Να αναστήσει ουσιαστικά έναν νεκρό. Να αποδείξει πως παρά το φτωχικό βιογραφικό του μπορεί να είναι αυτός ο προπονητής που θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο μονοπάτι των επιτυχιών. Η διοίκηση επιμένει πως τον στηρίζει αλλά, συμπαθάτε με, στην περίπτωση που το παιχνίδι κάτσει στο 1Χ, το πιο πιθανό είναι ο Ισπανός θα ψάξει για απευθείας πτήση από το «Μακεδονία» προς Μαδρίτη.