Ολυμπιακός: Η πίεση και το άγχος μπορεί να του… κάψει παίκτες

Τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που έχουν το εύκολο λάθος και κινδυνεύουν σε μία περίοδο μεγάλης πίεσης να… καούν.

Ολυμπιακός: Η πίεση και το άγχος μπορεί να του… κάψει παίκτες

Είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ περίεργη για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά προσπαθεί να βρει τα πατήματα της, αλλά τα επίσημα ματς… τρέχουν και οι απαιτήσεις για νίκες και τίτλους είναι μεγάλες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάποιες καλές μονάδες σε ένα πολυπληθές ρόστερ, αλλά ακόμα δίνουν «μάχη» για να γίνουν ομάδα και αυτό δεν είναι εύκολο όταν υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια και μάλιστα πολύ υψηλών απαιτήσεων.

Η κατάσταση είναι περίεργη για τον Ολυμπιακό και μέσα σε όλο αυτό κινδυνεύει να χάσει και παίκτες. Με τον Βόλο ο Ντε Λα Φουέντε έχασε δύο γκολ που δεν… χάνονται. Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και στο ματς με τον Ιωνικό είχε χάσει το… άχαστο ο Ουί Τζο. Σε κενή εστία είχε πετάξει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Ρέαμπτσιουκ δεν μπόρεσε ούτε καν να προβληματίσει τον Φερνάντεζ που μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε ό,τι ήθελε. Στη Γαλλία είδαμε τον Σισέ να κάνει τη μία λάθος πάσα μετά την άλλη. Τον Αγκιμπού πιο πριν να είναι κάκιστος και να συνεχίζει την πτώση του.

Γενικά παρατηρείται παίκτες που η αξία τους είναι γνωστή να έχουν το εύκολο λάθος και να βγάζουν στο γήπεδο μία πίεση, ένα άγχος για το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είδε παίκτες στο ντεμπούτο τους να βγάζουν μάτια όπως ο Μπιέλ και Ιν Μπομ, αλλά από την βλέπει κι άλλους να είναι αγχωμένοι και πιεσμένοι. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει αυτή τη στιγμή είναι «κάψει» και παίκτες που μπορούν να του προσφέρουν.

Και φυσικά στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος δέχεται μεγάλη πίεση. Το αν είναι ο προπονητή που μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε επιτυχίες κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Είναι σίγουρα ο προπονητής που τον ανέλαβε σε μία περίοδο που «έβραζε» και «βράζει» ακόμα.