ΟΦΗ – Παναιτωλικός: Τρεις Έλληνες σκόρερ

Στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό συνέβη κάτι που τα τελευταία χρόνια διατηρεί μια σπανιότητα αφού τα γκολ αφορούν κυρίως τους ξένους και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές.

ΟΦΗ – Παναιτωλικός: Τρεις Έλληνες σκόρερ

Ο Νίκος Καρέλης με τον Δημήτρη Κολοβό για τον Παναιτωλικό και ο Κώστας Μπαλογιάννης για τον ΟΦΗ ήταν οι τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές που βρήκαν δίχτυα στο ίδιο αγώνα.

Αυτό είχε να συμβεί από την 24η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του περσινού πρωταθλήματος της Super League και δεν έγινε σε κανένα από τα ματς των Playoffs ή Playouts. Οι Μανούσος για την Λαμία και οι Ιωαννίδης, Παμλίδης ήταν οι τελευταίοι που είχαν γράψει την ίδια επίδοση στην αναμέτρηση Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 1-2.

Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2021-22 συνέβη μόλις μια φορά ακόμη και στη αναμέτρηση Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-1 για την 17η αγωνιστική, με τον Παπασταθόπουλο, τον Μασούρα (2) και τον Μπουχαλάκη να βάζουν τα ονόματα τους στον πίνακα των σκόρερ.

Το τελευταίο παιχνίδι με τέσσερις διαφορετικούς Έλληνες σκόρερ ήταν στις 3 Ιανουαρίου 2021 με τους Λισγάρα, Φατιόν, Ιωαννίδη και Τσιλούλη να βρίσκουν δίχτυα στο ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 1-3.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες που σημειώθηκαν γκολ μόνο από Έλληνες ποδοσφαιριστές, αφού στις 3 Ιανουαρίου 2021, εκείνη τη φορά στο Αγρίνιο και για το Παναιτωλικός – ΟΦΗ 2-1 είχαν σκοράρει οι Μανθάτης, Λιάβας και Στάικος.

Στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχουν σκοράρει 46 ποδοσφαιριστές και οι επτά από αυτούς είναι Έλληνες, με τον Παναιτωλικό (Καρέλης – Κολοβός) ΟΦΗ (Διαμαντής- Μπαλογιάννης) και Ατρόμητο (Τσαβίδας – Τζοβάρας) να έχουν από δύο παίκτες και τον Μπουχαλάκη του Ολυμπιακού να συμπληρώνει την επτάδα.

Ο ΚΟΛΟΒΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΓΚΟΛ

Ο Δημήτρης Κολοβός επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Παναιτωλικού έπειτα από τη σεζόν 2019-20, όταν και αγωνιζόταν στην Super League με τον Παναθηναϊκό.

Τότε είχε σημειώσει ένα γκολ στα 21 ματς που συμμετείχε και πάλι ήταν νικηφόρο. Στις 15 Ιουλίου 2020 στην εκτός έδρας νίκη επί του Άρη με 1-0. Από τότε είχε να σκοράρει και αυτό κόντρα στον ΟΦΗ είναι το 24ο γκολ του σε 127 αγώνες και έχει βρει δίχτυα με Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό, ενώ δεν σκόραρε στα 5 ματς που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα.

Πηγή: slgr.gr