Χουάνγκ Ιν-Μπομ: «Ήρθα στον Ολυμπιακό για να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής»

Ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ μίλησε σε Μέσο της Κορέας για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, για τους στόχους του, ενώ αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο έπεισε τον Ουί-Τζο Χουάνγκ να τον ακολουθήσει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Χουάνγκ Ιν-Μπομ: «Ήρθα στον Ολυμπιακό για να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής»

Ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ, ο οποίος έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο την καριέρα του στον Ολυμπιακό παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του.

Ο Νοτιοκορεάτης μέσος αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, την προσαρμογή του στην ζωή στην Ελλάδα, αλλά και για τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του πλέον στους πρωταθλητές Ελλάδος, Ουί-Τζο Χουάνγκ και τον τρόπο που τον έπεσε να έρθει και εκείνος στο μεγάλο λιμάνι.

Ο 25χρονος άσος έκανε ειδική μνεία στο πολύ υψηλό επίπεδο που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να πει το «ναι» και να αποδεχθεί την πρόταση των Πειραιωτών, ενώ επεσήμανε ότι στόχος του είναι να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και να εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει στο κορυφαίο επίπεδο και φέτος αγωνίζεται στο Europa League. Ηθελα να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής, γι’ αυτό και αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση και να πάω στην Ελλάδα. Θέλω να βελτιώσω την επαφή μου με την μπάλα, τις πάσες μου και να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής. Θέλω να μπορώ να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο για 90 λεπτά, χωρίς να κουράζομαι», δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα είδα τα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού από την εξέδρα, καθώς δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής (σ.σ τα ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας). Οι συμπαίκτες μου αντιμετώπιζαν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και στη δημιουργία φάσεων, με αποτέλεσμα να γυρίζουν την μπάλα προς πίσω. Κάτι που ήθελαν να αλλάξουν οι άνθρωποι της ομάδας. Γι’ αυτό ήρθα, για να βοηθήσω μεσοεπιθετικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα στο πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League, μίλησε για την προσαρμογή του στην Ελλάδα και τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τη Ρωσία και τις πρώτες του ημέρες στην Ρούμπιν Καζάν: «Όταν πήγα στη Ρωσία ήταν πολύ δύσκολο να συνεννοηθώ, καθώς ελάχιστοι μιλούσαν Αγγλικά. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι πιο εύκολη η προσαρμογή μου, αφού μιλούν Αγγλικά και μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους», επεσήμανε ο Νοτιοκορεάτης.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του πλέον στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ουί-Τζο Χουάνγκ, με τον οποίο μάλιστα θα είναι μαζί και στην εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η Νότια Κορέα είναι στον 8ο όμιλο, μαζί με την Πορτογαλία, την Ουρουγουάη και την Γκάνα. Ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ μίλησε για τη συνομιλία που είχε με τον 30χρονο επιθετικό, πριν ο τελευταίος έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και αποκάλυψε τον τρόπο που τον έπεσε να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

«Πριν έρθει στον Ολυμπιακό ο Ουί-Τζο, επικοινώνησε μαζί μου. Του είπα για το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που διαθέτει η ομάδα μας. Η συνύπαρξη με τον Ουί-Τζο στον Ολυμπιακό θα μας βοηθήσει πολύ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού θα βελτιωθούμε ως δίδυμο και θα βρούμε τρόπους για να συνεργαζόμαστε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Να… συνεννοούμαστε με κλειστά μάτια».

Σε ο,τι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ υποστήριξε ότι η Νότια Κορέα έχει πολύ καλή ομάδα και ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, αλλά και στον προπονητή του, γνώριμο από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Πάουλο Μπέντο. «Η Εθνική ομάδα Νοτίου Κορέας διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και είναι ικανή να… τρομάξει οποιονδήποτε αντίπαλο. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πάουλο Μπέντο και στους συμπαίκτες μου. Θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό», είπε κλείνοντας.