Γκοντίνιο για Άρης-ΠΑΟΚ: «Οι παίκτες δεν ήθελαν να τρέξουν και εγώ... προσαρμόστηκα»

Ο Πορτογάλος διαιτητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, Λουίς Γκοντίνιο, μίλησε για την αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Γκοντίνιο για Άρης-ΠΑΟΚ: «Οι παίκτες δεν ήθελαν να τρέξουν και εγώ... προσαρμόστηκα»

Την εμπειρία του από την παρουσία του στο Άρης-ΠΑΟΚ θέλησε να μοιραστεί ο διαιτητής του αγώνα, Λουίς Γκοντίνιο, κατά την ομιλία του στο φόρουμ Football Talks, όπου μεταξύ άλλων αμφισβήτησε ευθέως την θέληση των ποδοσφαιριστών να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Ο Πορτογάλος, αρχικά δήλωσε πως προτιμά τον «αγγλικό» τρόπο διαιτησίας, εννοώντας πως δεν του αρέσουν τα πολλά σφυρίγματα που κόβουν τον ρυθμό του αγώνα.

«Έχουμε τεράστια δέσμευση να συνεισφέρουμε και εμείς στον ωφέλιμο χρόνο παιχνιδιού, αλλά οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν πως δεν υπάρχουν λόγοι για τόσες πολλές διακοπές και πως δεν πρέπει να προκαλούν διαφωνίες. Απλά ας αποδεχτούν οι παίκτες την απόφαση και τέλος, όπως γίνεται στην Αγγλία. Εδώ, (σ.σ. στην Πορτογαλία) αντί να γίνεται αυτό, προσαρμοζόμαστε εμείς οι διαιτητές στην κουλτούρα των συνεχών διακοπών, ενώ οι παίκτες όταν πηγαίνουν στην Αγγλία να παίξουν αλλάζουν εντελώς συμπεριφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα από την εμπειρία του, επέλεξε το Άρης-ΠΑΟΚ:

«Ήμουν σε έναν αγώνα ελληνικού ποδοσφαίρου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανάμεσα στον Άρη Θεσσαλονίκης και τον ΠΑΟΚ. Στο τέλος του παιχνιδιού, αναρωτήθηκα αν ήμουν ο μόνος, που κατά τη διάρκεια του αγώνα ήθελα το παιχνίδι να κυλάει και να σφυρίζω μικρά φάουλ. Όμως, κανένας από τους παίκτες δεν ήθελε να τρέξει. Άρχισα να συνειδητοποιώ, λοιπόν, ότι κανείς δεν ήθελε αυτό και έτσι προσαρμόστηκα στο παιχνίδι. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι η καλύτερη ποιότητα παιχνιδιού θα φέρει σίγουρα καλύτερη διαιτησία στην Πορτογαλία».