Χαριστέας: «Άρης και ΠΑΟΚ είναι χειρότεροι από πέρσι»

Για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Άγγελος Χαριστέας

Χαριστέας: «Άρης και ΠΑΟΚ είναι χειρότεροι από πέρσι»

Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ο πάλαι ποτέ διεθνής επιθετικός Άγγελος Χαριστέας κλήθηκε να σχολιάσει την αναμέτρηση σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Metropolis 95.5:

«Είχα πει ότι πρώτα θέλω να δω τις πρώτες αγωνιστικές και τώρα έχω ολοκληρωμένη άποψη. Αυτό που περίμενα σε μία τέτοια ατμόσφαιρα είναι να μπει η ομάδα με παλμό και να πρεσάρει, επειδή είναι το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Αλλά είδα μία κουμπωμένη ομάδα, είχε ένα φοβισμένο 20λεπτο. Ο Άρης δεν είναι έτοιμος να πιέσει αυτή την περίοδο, πάντα -αυτό το γνωρίζω- το πρέσινγκ ξεκινάει από τον επιθετικό. Ο Άρης έδωσε την μπάλα, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι έμπειρη, αλλά είναι αργή ομάδα. Αυτό το 20λεπτο έδωσε αυτοπεποίθηση στους νεαρούς και στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στη συνέχεια ο Άρης πίεσε, όμως, δεν είχε την τελική πάσα. Στον Άρη υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι έτοιμοι, όπως ο Μαντσίνι που πρέσαρε μέχρι και τα αντίπαλα στόπερ, σε αντίθεση με τον Γκρέι ο οποίος χρειάζεται χρόνο. Ο Τερζής αποφάσισε να το πάει πιο συντηρητικά γιατί υπάρχει μία ανομοιογένεια, τα στόπερ προσπαθούν να βρουν τον νέο Σάσα και αυτό δημιουργεί μία ανασφάλεια και μπαίνουν πιο συντηρητικά.

Οταν είσαι υπηρεσιακός δεν θέλεις να χάσεις, θέλεις να προστατέψεις και τον εαυτό σου και την ομάδα. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει στον ΠΑΟΚ είναι ότι παρότι έβλεπε απέναντί του μία ομάδα που δεν πρέσαρε, δεν το εκμεταλλεύτηκε. Το πέναλτι που χάνει ο Γκρέι θα κάλυπτε τις αδυναμίες του Άρη και θα αποκάλυπτε του ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο, είναι χειρότερες από πέρσι. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο αργός, ο Άρης είναι καινούργια, ασύνδετη ομάδα. Σε ατομικό επίπεδο δεν υπάρχει διαφορά στον Άρη σε σχέση με πέρσι, αλλά θέλω να δώσω χρόνο σε κάποιους παίκτες όπως ο Γκαρθία και ο Ζερβινιό, γιατί φαίνεται ότι έχουν ποιότητα.»

Για τον Ματέο Γκαρσία σημείωσε: «Ο Άρης κέρδισε έναν Ματέο Γκαρσία, ο οποίος ήταν ανεβασμένος. Ολα ξεκίνησαν από το σίριαλ της μεταγραφής του, κράτησε πάνω από 1,5 χρόνο, ήταν έρχομαι-δεν έρχομαι. Οταν ήρθε περιμέναν να βάζει σε κάθε ματς γκολ και έπεσε όλο το βάρος πάνω του, ενώ όταν είχε έρθει πρώτη φορά δεν περίμενε κανείς τίποτα. Πρέπει αυτή την στιγμή να τον αφήσουν βασικό, είτε παίζει, είτε δεν παίζει καλά, για να πάρει αυτοπεποίθηση, αλλιώς θα χαθεί τελείως και δεν θα σταθεροποιηθεί ποτέ. Αν πάρει αυτοπεποίθηση θα είναι ο παλιός Ματέο, δεν ήταν έτοιμος να κουβαλήσει τέτοιο βάρος.»

Για τον Μαντσίνι επεσήμανε: «Οπως ο Μαντσίνι, αυτό που του έλεγα είναι να δουλέψεις και να μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Μόνο να δουλεύεις ασταμάτητα και τώρα είναι άλλος παίκτης.»

Για τον Γκρέι και την εκτέλεση πέναλτι: «Οταν πήγα στη Σαουδική Αραβία ήμουν ανέτοιμος. Είχα παραπανίσια κιλά παρότι δεν ήταν τέτοιο το σκαρί μου. Με έβαλαν να παίξω στον τελικό κυπέλλου για μισή ώρα, πήγαμε στο πέναλτι και το έχασα. Χάνονται, μέχρι και ο Μέσι χάνει. Το θέμα είναι ότι όταν είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση θα εκτελέσεις σωστά. Ο Γκρέι δεν είναι ότι το έχασε, είναι ο τρόπος που το εκτέλεσε, είναι ίδιος με τον τρόπο που λειτούργησε σε όλο το ματς. Θέλω να τον δω πιο έτοιμο. Η απόφαση θα πρέπει να παίρνεται με βάση την κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή. Οταν υπάρχει δέσιμο στην ομάδα, νομίζω ότι το ποιος θα το χτυπήσει ξεπερνιέται. Χρειάζονται χρόνο μεταξύ τους.»