Και ο Κοντονής το διέκοψε τέσσερις φορές, αλλά... (vid)

Στα χνάρια του προκατόχου του ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε διακόψει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα και έκανε μια τρύπα στο νερό...

Και ο Κοντονής το διέκοψε τέσσερις φορές, αλλά... (vid)

Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, η Κυβέρνηση αποφάσισε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Ο προκάτοχος του Γιώργου Βασιλειάδη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής ήταν εκείνος που ξεκίνησε μία σειρά από διακοπές του πρωταθλήματος, χωρίς αποτέλεσμα και ξαναφτάσαμε στο ίδιο σημείο, απ όπου ξεκινήσαμε, παρά την είσοδο των τακτικών δικαστών.

Ο κ. Κοντονής είχε επιβάλλει το μέτρο της διακοπής του πρωταθλήματος για λόγους ασφαλείας σε αρκετές περιπτώσεις και φτάσαμε στο 2018 για να παρθεί ίδια απόφαση και από τον κ. Βασιλειάδη. Ξαναζεσταμένο φαγητό που λέμε... Το θέμα είναι ότι σε όλες τις προηγούμενες φορές που είχε παρθεί παρόμοια απόφαση δεν είχε αλλάξει απολύτως τίποτα.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και αναζητώντας τις διακοπές του πρωταθλήματος που είχε επιβάλλει ο Σταύρος Κοντονής, την πρώτη τη συναντάμε τον Φεβρουάριο του 2015 λόγω επεισοδίων στο ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (φωτοβολίδα στον Φινμπόγκανσον) και έντασης στη συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα διεξαχθούν δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Την επόμενη διακοπή τη βρίσκουμε τον Μάρτιο του 2016 εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο ματς Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όταν κέρδιζε ο φιλοξενούμενος 1-2. Τον Αύγουστο του 2016 ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού είχε λάβει την απόφαση να μη γίνει σέντρα στο ελληνικό πρωτάθλημα με αποτέλεσμα η διοργάνωση να ξεκινήσει το Σεπτέμβρη. Η αιτία που είχε συμβεί αυτό σύμφωνα με τον κ. Κοντονή ήταν ο καταρτισμός των πινάκων και οι μη ριζικές αλλαγές στη διαιτησία.

Το Νοέμβριο του 2016 ο εμπρησμός στο σπίτι του αρχιδιαιτητή, Γιώργου Μπίκα είχε ως αποτέλεσμα τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος από τον Σταύρο Κοντονή. Θυμίζουμε πως τον Μάιο του 2016 είχε προηγηθεί το αλαλούμ με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αφού προχώρησε σε συνεχείς αναβολές του ματς, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σέντρα του περίπου είκοσι μέρες μετά την καθορισμένη ημερομηνία, τελικά ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Προηγήθηκαν διαφορά τραγελαφικά. Είχε ορίσει ο ίδιος τους επόπτες, προανήγγειλε ότι θα γίνει το ματς με μαθητές, αλλά ανέκρουσε πρύμνα όταν του είπαν ότι είναι κλειστά τα σχολεία. Και τελικά έγινε με 200 επίλεκτους από εδώ και 200 από εκεί, με μαυρισμένους από ηλιοθεραπεία τους παίκτες του Ολυμπιακού, λόγω απραξίας, ενώ οι συνάδελφοι τους έπαιζαν στα πλέι οφς.

Διαβάστε επίσης:

"Εξυγίανση" και στην Τούμπα