Θέλουν… δουλειά πολλή

Οι «μνηστήρες» του τίτλου υπέπεσαν σε γκέλες μόλις στη δεύτερη αγωνιστική της σεζόν.

Θέλουν… δουλειά πολλή

Άλλο το να δηλώνεις πως πηγαίνεις για τίτλο και να κάνεις και κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση και άλλο το τι πραγματικά μπορείς να πετύχεις. Άρης και ΑΕΚ διατείνονται πως είναι έτοιμοι για να κάνουν το βήμα παραπάνω και να θεωρηθούν ισότιμοι διεκδικητές του πρωταθλήματος, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής επιβεβαιώνουν πως από την επιθυμία ως την υλοποίηση του στόχου υπάρχει απόσταση.

Ο Άρης, ακόμα και στη νίκη της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό, είχε αναδείξει αδυναμίες, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Με μεγάλη τύχη και λόγω της απειρίας των Βοιωτών κράτησαν καθαρή εστία, αλλά στο Αγρίνιο δεν συνέβη κάτι ανάλογο. Οι γηπεδούχοι τιμώρησαν τα κενά στην άμυνα των Θεσσαλονικέων, έκαναν πάρτι που θα μπορούσε να συνοδευτεί με περισσότερα τέρματα. Πολύ ποιοτική ομάδα οι «κίτρινοι» μεσοεπιθετικά, αλλά αν δεν βρουν λύσεις στα μετόπισθεν, δεν θα μπορούν ρεαλιστικά να ελπίζουν σε υπερβατική πορεία. Θα τα καταφέρει και πόσο σύντομα ο νέος προπονητής που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Χερμάν Μπούργος;

Ανάλογη η εικόνα των έτερων «κιτρινόμαυρων». Και η δική τους πρεμιέρα κόντρα στη χαμηλών δυνατοτήτων και αποδεκατισμένη από κορονοϊό Λαμία δικαίωσε σε «πρώτο χρόνο» τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν φέτος για λογαριασμό τους. Ήρθε ωστόσο ο Βόλος, που δεν… μασάει ούτε από έδρες ούτε από αντιπάλους και έκανε τη ζημιά στην Ριζούπολη, προκαλώντας από νωρίς στη σεζόν τριγμούς στο πρωταγωνιστικό οικοδόμημα που θέλει να χτίσει στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα.

Όσο για τον βασικό διεκδικητή των προηγούμενων ετών, τον ΠΑΟΚ, «είδε και έπαθε» μέχρι να κάνει το «δύο στα δύο» στην έδρα του. Με καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά εξίσου αγχωτικά, ξεπέρασε στις καθυστερήσεις το εμπόδιο του ποιοτικού φέτος Ατρόμητου. Η αξιόπιστη αμυντική λειτουργία αποτελεί μέχρι στιγμής θετικό σημείο αναφοράς για τους Θεσσαλονικείς, που όμως ακόμα ψάχνουν τα πατήματά τους, προκειμένου να αποτελέσουν ρεαλιστικά «μνηστήρες» του «θρόνου» και στη φετινή περίοδο.

Αυτός που διατηρεί μονίμως χαμηλούς τόνους, αν και η ομάδα του κινείται σε υψηλούς ρυθμούς, είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και στο Ηράκλειο οι «πράσινοι» πήγαν με τη φόρα που τους συνοδεύει από τα τελειώματα της περασμένης περιόδου και με τον «αέρα» ομάδας που θέλει και μπορεί να κινηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Βρήκε βέβαια και έναν ΟΦΗ προβληματικό, όπως είχε δείξει στην πρεμιέρα του στο Περιστέρι και πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες από μία έδρα όπου στις πέντε προηγούμενες εξόδους μετρούσε δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες. Ο Παναθηναϊκός έχει και τη φανέλα και κυρίως τη δυναμική και την ποιότητα για να αποτελέσει, όπως παλιά, το αντίπαλο δέος του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένεται η σημερινή αποστολή του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν αναζωογονημένοι από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία τους ο Κάρλος Κορμπεράν. Μένει ωστόσο να διαπιστωθεί πως δεν πρόκειται απλά για τη θετική αύρα της αλλαγής προπονητή, αλλά πως θα συνοδευτεί από διάρκεια στην καλή απόδοση και τα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το σημερινό θα είναι το τέταρτο ματς που θα δώσουν οι πρωταθλητές σε διάστημα 12 ημερών.