ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: Πέρασε αλώβητος από το Ηράκλειο (highlights)

Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να φύγει από την Κρήτη με τη νίκη 2-0 επί του ΟΦΗ χάρη στα γκολ των Παλάσιος και Σπόραρ παραμένοντας αήττητος στο πρωτάθλημα

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: Πέρασε αλώβητος από το Ηράκλειο (highlights)

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις στο πρώτο ημίχρονο και πήρε τη νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο «ζευγαρώνοντας» τις νίκες του στο πρωτάθλημα

Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, μια και οι Πέρεθ, Τσέριν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά την πίεση που τους ασκούσαν οι χαφ των κρητικών.

Έτσι με μια πολύ ωραία ενέργεια του Παλάσιος στο 16’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 και ανέβηκαν ψυχολογικά.

Ο ΟΦΗ, που υποχρεώθηκε να παίζει χωρίς τον Νέιρα ο οποίος τραυματίστηκε στο 11’, αδυνατούσε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι του, δεν είχε λύσεις για να απειλήσει τον Μπρινιόλι και είδε στο 33’ τον αντίπαλό του να «ζευγαρώνει» τα τέρματά του.

Ο Σπόραρ «τσίμπησε» τη μπάλα μετά από μπαλιά του Αϊτόρ και ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-2 παίρνοντας για τα καλά το «πάνω χέρι» στην αναμέτρηση.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η μια και μοναδική καλή φάση του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος έγινε στις καθυστερήσεις με το πολύ ωραίο, αλλά άστοχο σουτ του Λάρσον.

Ο Νιόπλιας πέρασε στο ματς τον Μπουζούκη αντί του Γιαννούλη και άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 3-5-2 για να πιέσει τον Παναθηναϊκό και να αλλάξει την κατάσταση.

Μπορεί να πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Παναθηναϊκός οπισθοχωρώντας έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνά του και η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν «φλύαρη».

Το παιχνίδι δεν είχε ένταση και ρυθμό με τον ΟΦΗ να χάνει κάποιες ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να αλλάξει την ροή των πραγμάτων και τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 0-2.

Μικρογραφία

ΟΦΗ- Παναθηναϊκός 0-2

Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερς: Παλάσιος (16’), Σπόραρ (33’)

Κίτρινες: Ντίκο (54’), Μαρινάκης (71’) - Κουρμπέλης (51’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς- Μαρινάκης, Βούρος, Γιοχού (64’ Διαμαντής), Γιαννούλης (46’ Μπουζούκης )- Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Θοράρινσον (64’ Αποστολάκης), Νέιρα (λ.τ. 11’ Ντίκο), Τοράλ (69’ Στάικος)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Χουάνκαρ (77’ Γκάνεα), Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας- Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης (69' Βέρμπιτς )- Αϊτόρ (87’ Φρόκου), Σπόραρ (76’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (86’ Βαγιαννίδης).