Super League: Εντός έδρας πρεμιέρα για «αιωνίους» και Άρη

Τα πρώτα τους παιχνίδια στην φετινή Super League δίνουν την Κυριακή οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης, και οι τρεις εντός έδρας. Αλλαγές ετοιμάζει ο Κορμπεράν.

Super League: Εντός έδρας πρεμιέρα για «αιωνίους» και Άρη

Στον "χορό" της 1ης αγωνιστικής της Super League μπαίνουν την Κυριακή (21/8) το απόγευμα οι δύο «αιώνιοι» και ο Άρης, οι οποίοι ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους εντός έδρας.

Πρώτος ρίχνεται "στην μάχη" ο Άρης, ο οποίος υποδέχεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό που επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία ύστερα από τρία χρόνια.

Ο Άρης έχει την υπεροχή στις εντός έδρας αναμετρήσεις του με τον Λεβαδειακό, αφού σε σύνολο 13 αγώνων μετρά 10 νίκες – 2 ισοπαλίες – 1 ήττα. Η μοναδική νίκη του Λεβαδειακού στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη, ήταν την σεζόν 1989-90 με 1-0 (59’ Λεμονής).

Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ιωνικό στο "Απόστολος Νικολαϊδης" θέλοντας να μπει "με το δεξί" στην νέα σεζόν.

Στα συνολικά 34 ματς που έχουν δώσει και στις δύο έδρες, ο Παναθηναϊκός έχει 24 νίκες, ο Ιωνικός 3 και τα 7 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα. Η τελευταία νίκη του Ιωνικού σε εκτός έδρας πρεμιέρα ήταν το 1996-97, όταν επικράτησε με 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο “Γεώργιος Καμάρας”.

Την αυλαία της αγωνιστικής ρίχνει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" η αναμέτρηση του πρωταθλητή Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα στη χθεσινή προπόνηση, αλλά σκέφτεται να φρεσκάρει το αρχικό του σχήμα χωρίς, ωστόσο, να αλλάξει τα πάντα. Ο Χασάν αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, με τον Αγκιμπού να διεκδικεί τη θέση του Χουάνγκ και από κει και πέρα την πόρτα της ενδεκάδας χτυπάνε οι Μπουχαλάκης, Ντε Λα Φουέντε και Μανωλάς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Πριόρ, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Κιάκο, στο κέντρο άμυνας Παντελάκη, Εραμούσπε, στη μεσαία γραμμή Καραχάλιο, Μπιλμπάο, Λιάσο, Μορέιρα και στην επίθεση Κόντε και Παμλίδη.

Το προφίλ της 1ης αγωνιστικής της Super League:

Παρασκευή (19/8):

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 3-3

(27' Μπενίτο, 33' Φαν Βέερτ, 56' Φερνάντες, 65' Ντέλετιτς, 68' Τιλίκα, 90'+8' Μπαράλες)

Σάββατο (20/8):

Ατρόμητος - ΟΦΗ 3-1

(39' Τζαβίδας, 45' +3' Μουνίθ, 73' Κιάρτανσον - 34' Νέιρα)

Λαμία - ΑΕΚ 0-3

(35', 65' Αραούχο, 73' Πινέδα)

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0

(7' Μπράντον)

Κυριακή (21/8):

20:00 Παναθηναϊκός - Ιωνικός (Cosmote Sport 2 HD)

20:30 Άρης - Λεβαδειακός (Novasports Prime)

22:00 Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (Cosmote Sport 1 HD)