Ολυμπιακός: Πυροδοτεί την «βόμβα» Τέγιο!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κρίστιαν Τέγιο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ρεάλ Μπέτις, βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με Ισπανικά δημοσιεύματα!

Ολυμπιακός: Πυροδοτεί την «βόμβα» Τέγιο!

Ο Ολυμπιακός δεδομένα ψάχνει για έναν παίκτη που θα ανεβάσει επίπεδο την μεσοεπιθετική του γραμμή και σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Κριστιάν Τέγιο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος έπειτα από μια πενταετία στην Ρεάλ Μπέτις!

Ο Ολυμπιακός δεν "παίζει μόνος του" για τον Τέγιο, καθώς ο Ισπανός προέρχεται από γεμάτες σεζόν με την Κυπελλούχο Ισπανίας, όμως οι πρωταθλητές φαίνεται πως έχουν προχωρήσει αρκετά τις συζητήσεις με τον αντζέντη του και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ενδιαφερθεί ξανά στο παρελθόν για τον Τέγιο, όμως πλέον φαίνεται πως ο Ισπανός είναι πιο κοντά από ποτέ στο να υπογράψει στην ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν. Πρόκετιαι για έναν εξτρέμ που παίζει "στην γραμμή" και έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο αριστερά όσο και δεξιά, ενώ έχει πίσω του μια σπουδαία καριέρα.

Ο 30χρονος εξτρέμ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Μπαρτσελόνα και ως εκ τούτου είναι «γέννημα-θρέμμα» της Μασία, με αρκετές συμμετοχές στην χρυσή εποχή των μπλαουγκράνα πριν από μερικά χρόνια, κάνοντας το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ακολούθησαν εξαιρετικές παρουσίες σε Πόρτο και Φιορεντίνα και από το 2016 βρισκόταν στην Μπέτις. Παράλληλα, υπήρξε διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ανδρών.

Συνολικά στην Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε σε 86 ματς έχοντας 20 γκολ και 14 ασίστ, ενώ στη Φιορεντίνα είχε 56 ματς, 6 γκολ και 11 ασίστ. Στην Πόρτο είχα ξανά γεμάτη σεζόν με 57 συμμετοχές, 10 γκολ και 12 ασίστ, ενώ τα περισσότερα ματς τα έχει παίξει στην Μπέτις, όπου κατέγραψε σε αυτά τα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε 172 συμμετοχές, 24 γκολ και 20 ασίστ.

Την περσινή σεζόν έκανε συνολικά 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 5 γκολ και 3 ασίστ.