Παναθηναϊκός - Φόλενταμ 2-1: Νίκησε στην «πρόβα» Ευρώπης, δέχθηκε το πρώτο γκολ στη σεζόν

Στο πέμπτο φιλικό της σεζόν, κόντρα στην Φόλενταμ (2-1) ο Παναθηναϊκός δέχθηκε το πρώτο γκολ στη φετινή σεζόν. Πρόβα με απουσίες, αλλά και καλή εμφάνιση, ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων με την Σλάβια Πράγας

Παναθηναϊκός - Φόλενταμ 2-1: Νίκησε στην «πρόβα» Ευρώπης, δέχθηκε το πρώτο γκολ στη σεζόν

Στην πρόβα τζενεράλε για τα Ευρωπαϊκά ματς με την Σλάβια Πράγας (4/8 και 11/8) ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Λεωφόρο της Ολλανδικής Φόλενταμ με 2-1. Ματς στο οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τους ασθενείς Χουάνκαρ, Αϊτόρ και Παλάσιος, προέβη αναγκαστικά σε αλλαγές και χρησιμοποίησε ενδεκάδα που δεν θα είναι αυτή που θα παίξει στην Τσεχία την επόμενη Πέμπτη. Επιπλέον, χτύπησε και αντικαταστάθηκε ο Ιωαννίδης, προκαλώντας επιπλέον πονοκεφάλους στο επιτελείο του Παναθηναϊκού.

Ακόμα και έτσι οι «πράσινοι» είχαν καλή απόδοση, δημιούργησαν ευκαιρίες και έφθασαν στην νίκη πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ. Ο Κουρμπέλης με πέναλτι στο 35’ και ο Καρλίτος με βολέ έξω από την περιοχή στο 78’ πέτυχαν τα γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 45’ σε κεφαλιά του Καμπετσή. Οι Ολλανδοί σκόραραν σε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές τους, με ωραίο σουτ του Ελ Καντιρί στο 58’.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν (61’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61’ Σαρδέλης), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Γκάνεα (79’ Σάντσες), Κουρμπέλης (61’ Ρούμπεν), Αλεξανδρόπουλος (61’ Φρόκου), Τσέριν (79’ Ηλιάδης), Βαγιαννίδης (79’ Σιδεράς), Καμπετσής (79’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (32’ λ.τρ Ιωαννίδης).

ΦΟΛΕΝΤΑΜ: Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Φαν Ντούιλ, Ελμπέρσε, Μπεναμάρ (71’ Ζεφούικ), Βαλίντ Ουλντ-Τσικχ (19’ Ναζίχ), Αντονούτσι (71’ Γκουστάβο), Μπιλάλ Ουλντ-Τσικχ (46’ Ελ Καντιρί), Οριστάνιο (46’ Μιγκέμ), Μιούρεν (71’ Κοέν).