Ερωτηματικό η ετοιμότητα

Μέρα που περνάει δεν ξαναπερνάει και πλέον στον Ολυμπιακό όλοι μετρούν αντίστροφα για την πρώτη μάχη με τη Μακάμπι στη Χάιφα, με το διακύβευμανα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαινομενικά μπορεί να δείχνει ο β’ προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ερωτηματικό η ετοιμότητα

Την ερχόμενη Τετάρτη, λοιπόν, ο πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να αντιμετωπίσει τους κακούς του δαίμονες. Τόσο μια ομάδα από το Ισραήλ κόντρα στις οποίες έχει δυσμενή παράδοση όσο και τον εαυτό του υπό την έννοια ότι πρέπει να τρέξει να προλάβει να είναι έτοιμος για το πρώτο και ενδεχομένως καθοριστικό ευρωπαϊκό παιχνίδι του, όπου μπορεί να κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του στη φετινή σεζόν εντός και εκτός συνόρων. Και ας αφήσουμε τις παραδόσεις στην άκρη, αυτές είναι για να σπάνε.

Και στην τελική -όπως λένε αρκετοί-, αν δεν μπορείς να αποκλείσεις τη Μακάμπι, τότε ίσως να μην αξίζει να παίξεις στους ομίλους της τεράστιας αυτής διοργάνωσης. Το ζήτημα που καίει περισσότερο είναι αν θα εμφανιστεί στον β’ προκριματικό η ομάδα των δύο πρώτων χρόνων του ΠέδροΜαρτίνς ή η περσινή ομάδα που έπαιζε απλά για να παίζει και προχωρούσε κυρίως επειδή δεν μπορούσαν να την πλησιάσουν οι ανταγωνιστές της. Ναι, αυτήν την εποχή τα ματς ακόμη και με υποδεέστερους αντιπάλους κρύβουν παγίδες, γιατί καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Ναι, είναι ξεκίνημα σεζόν και κάθε αρχή και δύσκολη. Ναι, οι μεταγραφές θα γίνουν, αλλά οι πιο σημαντικές θα γίνουν αργότερα.

Όμως, το ερωτηματικό είναι αν αυτός ο Ολυμπιακός που είδαμε σταφιλικά θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ. Και σε αυτά δεν προσμετράται το φιλικό με τον Άρη, αφού αγωνίστηκε άλλη ομάδα. Ακόμη κι εδώ όμως υπάρχουν ενστάσεις. Αφού ήταν το τελευταίο φιλικό πριν από τη Μακάμπι και μάλιστα εννέα ημέρες πριν, γιατί δεν δοκιμάστηκε το βασικό σχήμα κι ας γινόταν το ματς με τον Άρηπχ χθες; Τέλος πάντων, ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει σίγουρα πολύ καλύτερα, γι’ αυτό άλλωστε επιμένει ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί όπως πρέπει στη Χάιφα. Όμως οι ανησυχίες είναι δικαιολογημένες.

Κι έχουν να κάνουν κυρίως με το ότι ο Ολυμπιακός δεν παράγει δημιουργικό παιχνίδι, δεν φτιάχνει εύκολα ευκαιρίες και σκοράρει συνήθως μόνο από στατικές φάσεις. Οιελλείψεις κουμανταδόρου και ακραίων επιθετικών δημιουργούν προβληματισμό. Ο Καρβάλιο έχει 15λεπτα, ο Βαλμπουενά, όσο παθιασμένος κι αν είναι, αντέχει μισάωρα.

Ο Ζινκερνάγκελ δεν είναι έτοιμος, ο Ραντζέλοβιτς παρουσιάζεται ίδιος με πρόπερσι, ο Γκάρι είναι σχεδόν πάντα στα πιτς, ο Φατινγκά έχει διαστήματα και μένει ο Μασούρας. Αν σε αυτά προστεθούν τα παιδαριώδη αμυντικά λάθη και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, είναι πράγματι τεράστιο ερωτηματικό το κατά πόσο θα υπάρξει θεαματική βελτίωση μέσα σε μια εβδομάδα, για να μην την πατήσει ξανά ο Ολυμπιακός όπως πέρυσι με τη Λουντογκόρετς. Υπομονή…