Λουκεμπάκιο για Ολυμπιακό

Ο διεθνής Βέλγος εξτρέμ της Χέρτα Βερολίνου, Ντόντι  Λουκεμπάκιο περιλαμβάνεται στους παίκτες που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού

Λουκεμπάκιο για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κινείται για την ενίσχυσή του στα άκρα της επίθεσης και έχει στραμμένη την προσοχή του σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ανάμεσά τους και το γερμανικό, καθώς ανάμεσα στους στόχους του φέρεται να είναι και ο διεθνής Βέλγος της Χέρτα Βερολίνου, Ντόντι Λουκεμπάκιο.

Ο 25χρονος άσος έχει παίξει 111 φορές στο γερμανικό πρωτάθλημα με τις Χέρτα, Βόλφσμπουργκ (πέρυσι δανεικός) και Φορτούνα Ντίσελντορφ, έχοντας στο ενεργητικό του 23 γκολ και 19 ασίστ. Ξεκίνησε από το Βέλγιο με την Άντερλεχτ, έπαιξε στην Γαλλία με την Τουλούζ, ξανά στο Βέλγιο με την Σαρλερουά, αλλά και στην Αγγλία με την Γουότφορντ.

Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου, αλλά έχει κληθεί και στην ανδρική το Νοέμβριο του 2020, με τέσσερις συμμετοχές έκτοτε. Κυρίως παίζει στη δεξιά πλευρά, με ταχύτητα και πολύ καλή τεχνική, ενώ αγωνίζεται και ως αριστερός εξτρέμ, αλλά και πιο σπάνια ως σέντερ φορ. Το συμβόλαιό του με την Χέρτα λήγει το 2024, ενώ πριν από τρία χρόνια είχε φτάσει να κοστολογείται στις διεθνείς πλατφόρμες γύρω στα είκοσι εκατομμύρια ευρώ.