Ολυμπιακός - Σπόρτινγκ: Τους χωρίζουν πάνω από δύο εκατομμύρια για Καμπράλ

Οι Πορτογάλοι αποκάλυψαν χθες την πρόταση που έκανε ο Ολυμπιακός στη Σπόρτινγκ για τον Ζοβάνε Καμπράλ. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ολυμπιακός - Σπόρτινγκ: Τους χωρίζουν πάνω από δύο εκατομμύρια για Καμπράλ

Μία από τις περιπτώσεις εξτρέμ που έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός και βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τηνΣπόρτινγκ Λισαβόνας είναι δίχως αμφιβολία ο Ζοβάνε Καμπράλ. Ο 24χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι θέλει να φύγει από το Αλβαλάδε, το ίδιο επιθυμεί και η Σπόρτινγκ, αλλά ο πορτογαλικός σύλλογος μέχρι και χθες το βράδυ δεν έδειχνε έτοιμος να αποδεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού. Μια πρόταση που ομολογουμένως είναι μια χαρά, αν αναλογιστούμε ότι ο παίκτης μένει ελεύθερος του χρόνου το καλοκαίρι.

Η Σπόρτινγκ, ωστόσο, δεν ρίχνει τις απαιτήσεις της και επιμένει να ζητάει ένα ποσό άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον παραχωρήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Record», ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις συζητήσεις από τα 3 εκατομμύρια, μια προσφορά που δεν έγινε αποδεκτή. Οι Ίβηρες είναι σίγουροι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα επανέλθουν, γιατί κατά κάποιον τρόπο γνώριζαν ότι η Σπόρτινγκ κλοτσάει στο συγκεκριμένο ποσό.

Έχει διαρρεύσει άλλωστε εδώ και δύο μέρες, ότι με το ίδιο ποσό επιχείρησαν να τον κάνουν δικό τους η Μπενφίκα και η Μπράγκα, αλλά τελικά εισέπραξαν την αρνητική απάντηση από τη διοίκηση των «λιονταριών». Ο Ολυμπιακός με τα 3 εκατομμύρια που πρόσφερε (σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την Πορτογαλία) απλώς μπήκε στο… παιχνίδι. Εφόσον τον θέλει πραγματικά, η λογική λέει ότι θα ανέβει, καθώς η Σπόρτινγκ δεν είναι από τις ομάδες που μπορείς εύκολα να βγάλεις άκρη μαζί της. Αυτά τα 2+εκατ. ευρώ που χωρίζουν τις δύο πλευρές προφανώς και είναι μία απόσταση που μπορεί να καλυφθεί. Αρκεί φυσικά να αντιληφθεί και η Σπόρτινγκ ότι ναι μεν έχει… σουξέ και ενδιαφερόμενους ο Καμπράλ, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι θα κοιτάξουν να τον αποκτήσουν με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και όχι με τα οικονομικά «θέλω των «λιονταριών».

Άλλωστε, αν κάποιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αυτός δεν είναι άλλος από τον πορτογαλικό σύλλογο, που πολύ απλά δεν τον υπολογίζει και θέλει να τον πουλήσει. Αν ο Ολυμπιακός και ο κάθε ενδιαφερόμενος δουν ότι δεν μπορεί να μιλήσει σε πιο ρεαλιστικές βάσεις με τη Σπόρτινγκ, τότε αναγκαστικά θα στραφούν σε άλλη λύση και οι Πορτογάλοι θα αναγκαστούν στα τελειώματα του Αυγούστου να τον δώσουν με πολύ λιγότερα χρήματα. Είναι ένα «πόκερ», ένα ωραίο παιχνίδι τακτικής απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και πλέον αυτό που μπορούμε να κάνουμε, δεν είναι τίποτε άλλο από το να περιμένουμε τις εξελίξεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ