Ολυμπιακός: Η ακαδημία στο Summer Camp της Σουηδίας

Αντιπροσωπεία της ακαδημίας του Ολυμπιακού, έδωσε το «παρών» στη σχολή της Σουηδίας.

Ολυμπιακός: Η ακαδημία στο Summer Camp της Σουηδίας

Η ενημέρωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Την ίδια περίοδο που 200 παιδιά μάθαιναν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και παράλληλα διασκέδαζαν στις εγκαταστάσεις του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο Ρέντη για το Summer Camp, στην «ερυθρόλευκη» σχολή στο Χάμαρο της Σουηδίας επίσης δεκάδες παιδιά προπονήθηκαν με τις αρχές του συλλόγου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει απλώσει τα δίχτυα του με το δίκτυο των σχολών και στο εξωτερικό, με το Χάμαρο να έχει ψηλά τη σημαία της ομάδας. Εκεί όπου αντιπροσωπεία της ακαδημίας του Θρύλου έδωσε το «παρών» και δούλεψε με τα παιδιά της σχολής και όσα έλαβαν μέρος στο Summer Camp.

Οι Γιώργος Κοκολάκης, Γιάννης Αποστολάκης, Χρήστος Ρόγκας και Νίκος Κατσικώστας ταξίδεψαν στη Σουηδία και εκπροσώπησαν την ακαδημία στη σχολή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Έδειξαν στα παιδιά, αλλά και τους προπονητές της σχολής, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «ερυθρόλευκη» ακαδημία στο Ρέντη και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα.

Φιλοξενία και Οργάνωση σε υψηλό επίπεδο

Οι τέσσερις προπονητές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ένιωσαν τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της σχολής στο Χάμαρο της Σουηδίας, ενώ υπήρχε άψογη συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ικανοποιητικό ήταν το επίπεδο της διοργάνωσης του Summer Camp, κάτι το οποίο πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στη σχολή του Χάμαρο.

Το πρόγραμμα των προπονητών στη Σουηδία

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή έφτασε στη Σουηδία την Κυριακή 26/06 και αμέσως έπιασε δουλειά. Οι προπονητές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της σχολής και την οικογένεια Μακρυγιάννη η οποία ηγείται της προσπάθειας στο Χάμαρο, ενώ συζητήσεις έγιναν και με εκπροσώπους της ομάδας Degerfors. Παράλληλα οι προπονητές της ακαδημίας παρακολούθησαν και τον αγώνα της πρώτης κατηγορίας ανάμεσα σε Degerfors και ΑΪΚ.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Summer Camp, παρουσία και στελεχών της Ομοσπονδίας της Σουηδίας, αλλά και του Δημάρχου της πόλης του Χάμαρο, ενώ ακούστηκε και ο ύμνος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο γήπεδο! Στη συνέχεια οι Κοκολάκης, Αποστολάκης, Ρόγκας, Κατσικώστας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Degerfors, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους παράγοντες της ομάδας αναφορικά με την οργάνωση και τη λειτουργία ακαδημίας και πρώτης ομάδας.

Την Τρίτη η ημέρα είχε έντονη προπόνηση στα παιδιά του Summer Camp υπό τις οδηγίες των κόουτς της ακαδημίας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε και ο ημιτελικός πρωταθλήματος Κ13 με τη συμμετοχή της σχολής.

Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη οι τεχνικοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μίλησαν στα παιδιά και τους προπονητές της σχολής αναφορικά με τη φιλοσοφία του συλλόγου και τον τρόπο δουλειάς. Την τελευταία ημέρα του Summer Camp, Παρασκευή 01/07, τα παιδιά διασκέδασαν και εκπαιδεύτηκαν παράλληλα με φιλικά παιχνίδια μεταξύ των γκρουπ του camp και των προπονητών ακαδημίας και σχολής. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις των παιδιών για τη συμμετοχή τους στο Summer Camp, ενώ στα μεγάφωνα έπαιξε ο ύμνος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ όπως και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο δείπνο ανάμεσα στους προπονητές της ακαδημίας Κοκολάκη, Αποστολάκη, Ρόγκα, Κατσικώστα και τους υπεύθυνους της σχολής, ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι!