Ολυμπιακός: Μεταγραφές όχι μόνο για την Χάιφα, αλλά και για τον γ’ προκριματικό γύρο

Με το υλικό που έχει στα χέρια του θα πάει ο Πέδρο Μαρτίνς στα παιχνίδια με την Μακάμπι Χάιφα, αλλά ενόψει γ’ προκριματικού γύρου ο Ολυμπιακός επιδιώκει να γίνουν κινήσεις έως την... Χάιφα, έτσι ώστε οι «νεοσύλλεκτοι» να είναι διαθέσιμοι αρχές Αυγούστου.

Ολυμπιακός: Μεταγραφές όχι μόνο για την Χάιφα, αλλά και για τον γ’ προκριματικό γύρο

Η λίστα «κλειδώνει» στις 14 Ιουλίου για τα παιχνίδια με την Μακάμπι Χάιφα. Θα μπορούν βέβαια παραμονή του αγώνα του Ισραήλ να γίνουν κάποιες αλλαγές, ωστόσο, οι παίκτες που θα δηλωθούν στη λίστα του Ολυμπιακού, είναι όλοι όσοι δουλεύουν τούτες τις μέρες υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός στο διάστημα που μεσολαβεί έως το πρώτο ματς της Χάιφας στις 20 Ιουλίου, δεν θα πρέπει να κοιτάξει την ενίσχυση του ρόστερ του.

Η ζωή δεν αρχίζει και τελειώνει στο Ισραήλ. Οι Πειραιώτες έχουν αρκετούς «σκοπέλους» ακόμα για να βρεθούν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης τον Σεπτέμβριο.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι για να έχει κάποια νέα μεταγραφικά αποκτήματα στον γ’ προκριματικό γύρο του Αυγούστου, είτε αυτός είναι ο εξτρέμ, είτε ο αριστερός μπακ, θα πρέπει να γίνουν οι κινήσεις άμεσα, έτσι ώστε να μπει στο κλίμα το συντομότερο δυνατόν και να βρεθεί στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Εκτός πια κι αν αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα έχει αγωνιστικό ρυθμό ή θα έχει κάνει προετοιμασία με την πρώην ομάδα του.

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, προκειμένου να μην δίνετε μεγάλη σημασία σε όλα όσα ακούγονται αριστερά - δεξιά, ότι έως το ματς της Χάιφας, ο Ολυμπιακός θα ρίξει τους τόνους στο μεταγραφικό «μέτωπο». Είναι διαφορετικό το ότι θα πάει με τους υπάρχοντες παίκτες στις διπλές αναμετρήσεις με την Μακάμπι και διαφορετική συζήτηση η ενσωμάτωση των νέων μεταγραφών ενόψει του γ’ προκριματικού γύρου του Αυγούστου.

Μπορεί να δίνεται μία εντύπωση ότι υπάρχει μία ηρεμία στο μεταγραφικό κομμάτι (πλην φυσικά της υπόθεσης του Σκάρπα που αφορά την περίοδο του Ιανουαρίου), αλλά μην είστε και τόσο σίγουροι. O Ολυμπιακός είναι σε διαρκείς επαφές για να φέρει εξτρέμ και μπακ το συντομότερο δυνατόν.

Όσο κοντά είναι τα ματς με την Μακάμπι για τον β’ προκριματικό, άλλο τόσο κοντά είναι και ο γ’ γύρος.