Ολυμπιακός: Έναν εξτρέμ σαν τον πανάκριβο Σόλομον

Ο 22χρονος επιθετικός της Σαχτάρ, Μανόρ Σόλομον, είναι ο ιδανικός στο πλάνο του Μαρτίνς, αλλά θα πρέπει να γίνει υπέρβαση των... υπερβάσεων για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ο Ολυμπιακός έχει εστιάσει σε ακόμη έναν (τουλάχιστον) από το ουκρανικό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός: Έναν εξτρέμ σαν τον πανάκριβο Σόλομον

O Ολυμπιακός στοχεύει σε ένα «όνομα» τύπου Βρσάλικο για την ενίσχυση στα «φτερά» της επίθεσης. Όχι απαραίτητα στην ίδια ηλικία, αλλά κυρίως σε παραστάσεις, αξία, ποιότητα και «γκελ» που μπορεί να κάνει στον κόσμο. Το όνομα του Μανόρ Σόλομον που κυκλοφορεί από χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι τέτοιου επιπέδου. Αν και μόλις 22 ετών, ο βιρτουόζος Ισραηλινός εξτρέμ είναι ο ορισμός του εξτρέμ που ψάχνει ο Μαρτίνς. Ο κλασικός τύπος winger που θα ήθελε ο Πορτογάλος προπονητής στο ρόστερ του.

Τι λένε οι πληροφορίες; Ότι ο Ολυμπιακός ψάχτηκε για την περίπτωσή του. Πότε άρχισε να τον εξετάζει; Αυτό δεν είμαστε σε θέση να το απαντήσουμε. Οι πληροφορίες που έρχονται πάντως από την Ουκρανία είναι συγκεκριμένες. Ο Ολυμπιακός ψάχτηκε για τον πανάκριβο Σόλομον και μάλιστα σοβαρά. Από την άλλη η Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι λογικό να θέλει να πάρει το... κατιτίς της. Για τον παίκτη ενδιαφέρεται ο Μάρκο Σίλβα για λογαριασμό της Φούλαμ. Προ ημερών είχε ακουστεί ότι η Σαχτάρ απέρριψε προσφορά 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από τους Λονδρέζους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι απαγορευτικό για τα ελληνικά δεδομένα. O ίδιος, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, είναι λογικό να θέλει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Όμως, στο δίλημμα «Πρέμιερ Λιγκ ή Ελλάδα» η λογική λέει ότι θα επιλέξει την Αγγλία.

Οι πληροφορίες από την Ουκρανία αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει ακόμη έναν τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη χώρα. Έναν παίκτη που βρίσκεται πάνω κάτω στα ίδια αγωνιστικά «κυβικά» με τον Σόλομον. Έναν ποδοσφαιριστή που επίσης είναι πανάκριβος, που είναι από τους εξτρέμ που δεν έρχονται εύκολα στην Ελλάδα, αλλά ο Ολυμπιακός φέρεται αποφασισμένος να κάνει την προσπάθειά του. Η λογική λέει ότι στρέφεται σε παίκτες της Σαχτάρ Ντόνετσκ και της Ντιναμό Κιέβου, των δύο «μεγάλων» του ουκρανικού πρωταθλήματος. Υπάρχουν αρκετοί που ψάχνονται να φύγουν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, αλλά οι ομάδες τους δεν πρόκειται να τους δώσουν και... κοψοχρονιά. Για να δούμε λοιπόν πού θα κάτσει η μπίλια και αν τελικά θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να φέρει παίκτη από την Ουκρανία.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ