Σβαμπ: «Μου ταιριάζει το πακέτο του ΠΑΟΚ, είχα και την επιλογή του Παναθηναϊκού»

Ο Στέφαν Σβαμπ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην Αυστρία, όχι μόνο στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στην προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό.

Σβαμπ: «Μου ταιριάζει το πακέτο του ΠΑΟΚ, είχα και την επιλογή του Παναθηναϊκού»

Δηλώσεις στην Αυστρία έκανε ο Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος σύμφωνα με τους συμπατριώτες του είχε απασχολήσει τους Παναθηναϊκό, Μόντσα, Ζυρίχη, Σίβασπορ και Κάλιαρι, προτού αποφασίσει να ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ έως το 2024.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν ήταν όνειρο το Καμπιονάτο: «Έτσι νομίζω. Σε δύο χρόνια θα γίνω 34 αλλά δεν ήθελα να παίξω... πόκερ αυτήν την στιγμή. Ο ΠΑΟΚ εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις μου. Το πακέτο στον ΠΑΟΚ μου ταιριάζει. Και αναφορικά με τα αθλητικά και τα οικονομικά και ως προς την ποιότητα ζωής, αφού η πόλη είναι δίπλα στη θάλασσα. Είχα και την επιλογή του Παναθηναϊκού, αλλά ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ».

Για πιθανή επιστροφή στην Αυστρία: «Η LASK ρώτησε για εμένα, αλλά αν γυρνούσα, η Ραπίντ Βιέννης θα ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Για το δέσιμο με την Ελλάδα: «Δέχεσαι την κουλτούρα, καταλαβαίνεις γιατί τα πράγματα φαίνονται ασυνήθιστα: ο καφές πίνεται κρύος, όχι δείπνο πριν τις 9.00 το βράδυ, αλλά υπάρχει απογευματινός ύπνος. Το καλοκαίρι κατά μέσο όρο η θερμοκρασία είναι στους 35 βαθμούς».

Για τη νέα σεζόν: «Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες φιλοδοξίες, έχουμε ανανεωθεί και έχουμε πολλές δυνατότητες. Αυτό μας δίνει μία νέα ένταση».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Υπάρχουν πολλά ντέρμπι στα πλέι οφ, ντέρμπι με φανατικούς οπαδούς. Εδώ το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται διαφορετικά, έχω μάθει να αγαπάω τους “τρελούς”».