Αρμίνια Μπίλφελντ-Ολυμπιακός 3-1: «Ζωντάνεψε» στο β', αλλά μπάζει πίσω

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 από την Αρμίνια Μπίλεφελντ, η οποία κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του. Άλλαξε η εικόνα του στο β' μέρος με Ζινκερνάγκελ και Μαντί.

Αρμίνια Μπίλφελντ-Ολυμπιακός 3-1: «Ζωντάνεψε» στο β', αλλά μπάζει πίσω

Στο πέμπτο του φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Οι Πειραιώτες γι' ακόμα ένα παιχνίδι εμφάνισαν φοβερές αδυναμίες στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα να ηττηθούν με σκορ 3-1. Οι Γερμανοί σχεδόν σε κάθε τους καλή στιγμή κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η Αρμίνια ήταν πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό που απείλησε μόνο μία φορά από το κόρνερ του Βαλμπουενά που έκανε το γκολ ο Τικίνιο. Στην επανάληψη οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν , αλλά και πάλι οι Γερμανοί στη μοναδική τους ευκαιρία κατάφεραν να σκοράρουν για τρίτη φορά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο πέμπτο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, τον Ανδρούτσο δεξί μπακ, τον Κούτρη αριστερό και τους Μπα, Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας. Μπουχαλάκης και Κούντε έπαιξαν στα χαφ με τον Καρβάλιο πιο μπροστά τους και τους Φαντιγκά, Βαλμπουενά στα άκρα, ενώ ο Τικίνιο αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα του Πειραιά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήρε τη μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η Αρμίνια του έδωσε χώρο και του έκανε ζημιές στην κόντρα. Κάπως έτσι στο 7' η άμυνα των Πειραιωτών πιάστηκε ανοργάνωτη, ο Μπα δεν μπόρεσε να κόψει τον Σέρα και αυτός πέρασε στον Κλος που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κρίστινσον και σκόραρε για το 1-0. Στο 11' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Κρίστινσον να σταματάει τον Σίλντερ σε τετ α τετ. Η εικόνα του Ολυμπιακού συνέχισε να μην είναι καλή και το τρανζίσιον να μην λειτουργεί καθόλου καλά. Στο 23' πιάστηκε ξανά στον ύπνο η άμυνα των πρωταθλητών και ο Κλος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με μονοκόμματο σουτ.

Ο Καπίνο συνέχιζε να είναι θεατής της αναμέτρησης αφού οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάση. Στην πρώτη τους καλή στιγμή, πάντως, στο 35' σκόραραν με κεφαλιά του Τικίνιο έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλός και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει την Αρμίνια με αποτέλεσμα το 2-1 να μείνει μέχρι το τέλος.

Στην επανάληψη η Αρμίνια Μπίλεφελντ έδειξε μία διάθεση να προστατέψει το υπέρ της σκορ. Έτσι οι Γερμανοί από το ξεκίνημα περίμεναν στο μισό γήπεδο τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσαν προσπαθώντας να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ χαμηλός με τους Γερμανούς να περιμένουν στο μισό γήπεδο.

Όλα αυτά μέχρι το 64' όταν ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τον Μαντί, τον Ζινκερνάγκελ και τον Αμπουμπακάρ. Στο ίδιο σημείο και η Αρμίνια προχώρησε σε αρκετές αλλαγές βγάζοντας πολλούς από τους βασικούς. Από το 70' και μετά η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε. Με κινητήριους μοχλούς τους Μαντί και Ζινκερνάγκελ οι Πειραιώτες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Ο Αμπουμπακάρ δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 88' ο Ζακ που βγήκε απέναντι από τον Κρίστινσον στη μοναδική καλή στιγμή στην επανάληψη κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Αρμίνια Μπίλεφελντ: Καπίνο, Μπέλο, Χούσινγκ, Κίος, Οκουγκάβα, Ντε Μεδίνα, Πριέτι, Σίντλερ, Σέρα, Ανδράδε, Ρζατκόβσκι

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα, Παπαδόπουλος, Κούτρης (41' Μπαγκαλιάνης), Μπουχαλάκης, Κούντε (64' Μ. Καμαρά), Φαντιγκά (64, Καρβάλιο), Βαλμπουενά (64' Ζινκερνάγκελ), Τικίνιο (64' Αμπουμπακάρ)